Κανένα φαινόμενο ρατσισμού δεν θα είναι  ανεκτό στα σχολεία μας, τόνισε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, κατα τη διάρκεια επίσκεψης της στο Γυμνάσιο Ακρόπολης στη Λευκωσία και στη συνέχεια το Λύκειο Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Σε ερώτηση αναφορικά με το σε ποια μέτρα έχει προβεί το Υπουργείο μετά τα πρόσφατα περιστατικά ρατσιστικής βίας που σημειώθηκαν στην Κύπρο, η Υπουργός σημείωσε, «για μας όλα τα σχολεία είναι τα ίδια και δίνουμε τη δέουσα προσοχή σε όλα τα σχολεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλιματιστικά σε όλα τα σχολεία τα επόμενα τρία χρόνια υποσχέθηκε ο Πρόεδρος

Μας ενδιαφέρει συνέχισε η Υπουργός, «να δώσουμε σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά τις ευκαιρίες που τους αξίζουν για να προοδεύσουν, ειδικά για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, έχουμε πολιτική την οποία ακολουθούμε, αυξάνουμε τις ώρες διδασκαλίας της Ελληνικής, πιστεύουμε ότι χωρίς να μαθαίνουν τα ελληνικά δεν μπορούν εύκολα να μπουν στο πρόγραμμα του σχολείου, γι’ αυτό και αυξάνουμε τις ώρες της Ελληνικής, όπως και ενισχύουμε την αξιολόγηση της Ελληνομάθειάς, για να μπορέσουν να διευκολυνθούν στις άλλες λειτουργίες του σχολείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή για χιλιάδες μαθητές – Αύξηση 10% σε σχολικούς συνοδούς

Παράλληλα, σημείωσε πως κανένα φαινόμενο ρατσισμού δεν θα είναι ανεκτό στα σχολεία μας. «Μιλάμε για παιδιά, μιλάμε για εκπαιδευτικούς».

Καταλήγοντας επεσήμανε πως, «η δουλειά μας είναι ακριβώς να μεταδώσουμε τις σωστές αξίες, τις σωστές στάσεις προς τη ζωή, ώστε να σέβονται ο ένας τον άλλο,  να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, κυρίως όμως να μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν όλοι μαζί» ανέφερε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας».