Από στρατιωτικό πυρομαχικό εκτιμάται πως προήλθε η έκρηξη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης μετάλλων στη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών προσώπων 68, 55 και 50 χρονών, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας στο σημείο της έκρηξης, στο οποίο έσπευσαν και μέλη της Εθνικής Φρουράς. Προκειμένου να υπάρχει ταυτοποίηση του αντικειμένου που εξερράγη, θα σταλούν τεκμήρια για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Οι έρευνες στρέφονται τώρα στον εντοπισμό του χώρου από τον οποίο ο 68χρονος φέρεται να περισυνέλεξε το αντικείμενο που εξερράγη. Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, είναι να περισυνελέγη από πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν, σε αυτό το στάδιο, ανοικτά.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 07:15 το πρωί όταν 68χρονος Ελληνοκύπριος μετέβη στο εργοστάσιο προκειμένου να αφήσει μέταλλα που περισυνέλεξε για ανακύκλωση. Στην προσπάθεια του να κατεβάσει αντικείμενο από το διπλοκάμπινο αυτοκίνητό του, αυτό εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.  Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 68χρονος φέρει πιο σοβαρά τραύματα. Οι υπόλοιποι δύο, ένας ευρωπαίος πολίτης και ένας Αφρικανός αιτητής ασύλου, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στο σημείο βρίσκονται από το πρωί και λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι διερευνούν τις συνθήκες τραυματισμού των τριών προσώπων.