Γεμάτα από επιβάτες είναι τα λεωφορεία της υπηρεσίας Pame Express κατά τις ώρες αιχμής, με το υπουργείο Μεταφορών να αναζητάει επιπλέον οδηγούς ώστε να αυξήσει τα δρομολόγια του. Στον πρώτο μήνα της υπηρεσίας, αναφέρθηκε στον «Φ», σημειώθηκαν γύρω στις 9.000 μετακινήσεις, ενώ γίνονται σκέψεις να επιμηκυνθεί η περίοδός της ή και να οριστικοποιηθεί η δωρεάν υπηρεσία.

Χρησιμοποιείται στο μέγιστο το Pame Express, ανέφερε στον «Φ», ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης. «Στις ώρες αιχμής, δηλαδή το πρωί και μετά το μεσημέρι, είναι πλήρη τα λεωφορεία. Όμως, λόγω έλλειψης οδηγών δεν μπορούμε να βάλουμε και άλλα στο δρομολόγιο, για να μεταφέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο. Είμαστε σε αναζήτηση. Φαίνεται ότι οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι».

Σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΣΠ (το οποίο αποτελεί την αφετηρία και το τερματικό σταθμό του Pame Express) με την οποία ενημέρωνει ότι θα χρεώνει όσους αξιοποιούν τους χώρους στάθμευσής του, ο Υπουργός καθησυχάζει ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, το parking θα συνεχίσει να είναι δωρεάν (όπως επίσης και οι διαδρομές) για όσους αξιοποιούν την κάρτα της υπηρεσίας Pame Express.

Πάντως, σημειώθηκε, ετοιμάζεται η σύναψη μιας συμφωνίας με το ΓΣΠ, ώστε το κράτος να προσφέρει ένα πολύ μικρό όσο που θα δίνεται για την καθαριότητα του χώρου και για τα λειτουργικά του έξοδα. 

Από την πλευρά του, ο ανώτερος λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και προϊστάμενος του Τομέα Δημόσιων Επιβατικών Συμβάσεων, Ανδρέας Νικηφόρου, σημείωσε στον «Φ» ότι από τις 7 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής της υπηρεσίας, έγιναν περίπου 9.000 μετακινήσεις.

«Ειδικά στα πρώτα τρία δρομολόγια της μέρας, τα λεωφορεία είναι υπερπλήρη και αυτό επαναλαμβάνεται ξανά από τις 14:00 έως τις 17:00, οπότε επιστρέφει ο κόσμος. Πάει πολύ καλά η υπηρεσία. Πέραν των προσδοκιών μας», σημείωσε ο κ. Νικηφόρου και πρόσθεσε ότι γίνονται μελέτες για το Pame Express, από διάφορους φορείς, σε σχέση με τη βιωσιμότητα του έργου. «Υπάρχει η πιθανότητα να επεκταθεί για κάποιους μήνες η δωρεάν υπηρεσία ή ακόμη και να οριστικοποιηθεί ή και να εφαρμοστεί σε άλλες διαδρομές».