Για την ελευθερία της Παλαιστίνης φώναξαν εκατοντάδες άτομα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων της Λάρνακας.

Οι διαμαρτυρόμενοι, με σημαίες της Παλαιστίνης στα χέρια, φώναζαν συνθήματα σε αραβικά και αγγλικά, κρατούσαν πλακάτ αλλά και φωτογραφίες από βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από τραυματίες και από θύματα. Αρκετοί φορούσαν και την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα. Τα επικρατέστερα συνθήματα «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», «Η Παλαιστίνη είναι ένας πόνος που θεριεύει στην ψυχή», «Η Γάζα έχει γίνει ένας ποταμός γεμάτος αίμα».

Πρόκειται για την τρίτη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε υπέρ της Παλαιστίνης στις Φοινικούδες, από την 7η Οκτωβρίου και την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Χθες, ήταν μακράν η πιο μαζική, καθώς υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 250 οι διαμαρτυρόμενοι.

Ισχυρές, όμως, ήταν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας με 200 μέλη της να είναι παρατεταγμένα στο δρόμο, μετατρέποντας την πόλη σε «αστακό». Ανάμεσα στα μέτρα ασφάλειας που λήφθηκαν για την πορεία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, ήταν η επιστράτευση του αντιοχλαγωγικού οχήματος«Αίαντας» και το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου.

Την πορεία κάλυψαν και ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.