Εκτεταμένης κλίμακας επιχείρηση για εντοπισμό και εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, διενήργησε η Αστυνομία στην Πάφο το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά 10 πρόσωπα συνελήφθησαν ως ύποπτα για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ενώ άλλα πάντε καταζητούνται.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε με μυστικότητα και αιφνιδιαστικά από διάφορα τμήματα της Αστυνομίας από την Πάφο και την Λευκωσία, στη βάση πληροφοριών που περιήλθαν τις τελευταίες μέρες σε γνώση των αρχών για τα εν λόγω κυκλώματα.  Συνολικά εξασφαλίσθηκαν άνω των 15 δικαστικών ενταλμάτων έρευνας κατοικιών και επαγγελματικών υποστατικών, στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τα 10 πρόσωπα, ενώ καταζητούνται τα άλλα πέντε.

Στις έρευνες αυτές εντοπίστηκε και πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, συγκεκριμένα 160 χιλιάδες ευρώ στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων και διάφορα άλλα τεκμήρια, τα οποία έχουν κατασχεθεί για εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση οδήγησε σε ξήλωμα εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών προς την Κύπρο από το 2019.

Τα μέλη της οργάνωσης βαρύνονται πλέον με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ενήλικων προσώπων και της παράβασης του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, τόσο για εντοπισμό των καταζητούμενων πέντε προσώπων, όσο και για την εξάρθρωση άλλων κυκλωμάτων διακίνησης προς την Κύπρο.