Τη γραπτή δέσμευση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το πλάνο εγκατάστασης των κλιματιστικών στα σχολεία, ζητά κι επισήμως με επιστολή της η ΠΟΕΔ προς την αρμόδια Υπουργό.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση των δασκάλων ζητά από την Αθηνά Μιχαηλίδου όπως την ενημερώσει γραπτώς για το ζήτημα αυτό καθώς επίσης και για τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε συνδυασμό με ενημέρωση για όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής και για τη συμπερίληψη σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό του 2024.

Επιπρόσθετα, η ΠΟΕΔ ζητά από την Υπουργό γραπτή ενημέρωση αναφορικά και με την τελική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε ό,τι αφορά στην αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων σε Ειδική, Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση, με έναρξη της εφαρμογής υλοποίησής της, πριν από το τέλος του 2023 και ως εκ τούτου συμπερίληψης αριθμών αυτών τόσο στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Νοεμβρίου 2023 όσο και στον τακτικό προϋπολογισμό του 2024.

Η ΠΟΕΔ δεν αφήνει όμως άπλετο χρόνο στο Υπουργείο για τις σχετικές ενημερώσεις καθώς στην επιστολή της παρακαλεί την κ. Μιχαηλίδου όπως κοινοποιήσει τις απαντήσεις της για τα θέματα αυτά, πριν από τις 9 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης, ούτως ώστε να είναι σε θέση να αξιολογήσει τις εξελίξεις.