Θετικά αντικρίζουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την σημερινή εξαγγελία της Κυβέρνησης για την έναρξη τοποθέτησης κλιματιστικών σε 50 σχολεία. Ωστόσο, εστιάζουν στη συνέχεια και στο χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα προχωρήσει η εγκατάσταση σε όλα τα σχολεία εντός της επόμενης τριετίας.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, ανέφερε πως είναι θετικό το γεγονός ότι και επίσημα ανακοινώνεται η έναρξη της εγκατάστασης κλιματιστικών στις σχολικές αίθουσες, ένα αίτημα που έθετε επιτακτικά εδώ και πολλά χρόνια η ΠΟΕΔ προς την αρμόδια Αρχή. «Αναμένουμε όμως και τις λεπτομέρειες του πλάνου, πάνω στο οποίο θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας. Η εν λόγω εξέλιξη θα αξιολογηθεί και από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης την ερχόμενη Πέμπτη», ανέφερε η κ. Βασιλείου.

Για επανάληψη και επιβεβαίωση των δηλώσεων της υπουργού Παιδείας, οι οποίες έγιναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, περί εγκατάστασης κλιματιστικών στη βάση συγκεκριμένων κριτήριων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Σύμφωνα με τον κ. Ταλιαδώρο, πέραν από την εξαγγελία αυτή, «αναμένουμε την τήρηση της δέσμευσης του Υπουργείου αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα και τις λεπτομέρειες της τοποθέτησης των κλιματιστικών». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρθηκε σε χρονοδιάγραμμα, το οποίο ανέμεναν οι οργανώσεις να δοθεί από το Υπουργείο στα τέλη Οκτωβρίου και το οποίο αφορά ένα οδικό χάρτη υλοποίησης του εγχειρήματος αυτού.

Ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, έκανε λόγο για «μια συμβολική κίνηση, η οποία είναι καλοδεχούμενη». Πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε να προχωρήσει η εγκατάσταση σε όλα τα σχολεία στο πλάνο της τριετίας, όπως έχει εξαγγελθεί, ούτως ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις σχολικές αίθουσες. Θα περιμένουμε να δούμε και στην πράξη την υλοποίηση του πλάνου του υπουργείου Παιδείας».