Πέντε Χρυσούς Σκούφους έχει αυτή τη χρονιά η Κύπρος, ανάμεσά τους και το βραβείο που κατάφερε να κερδίσει με βαθμολογία 15/20 το The Polo Restaurant του ξενοδοχείου Alasia στη Λεμεσό. Πίσω από αυτή την επιτυχία στα γαστρονομικά βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2023» που συνδιοργανώνουν το Αθηνόραμα και ο Φιλελεύθερος, κρύβεται ο ταλαντούχος Χριστόδουλος Θεοφάνους, ο οποίος δεν επαναπαύτηκε ποτέ, δουλεύοντας σκληρά με στόχο -τι άλλο;- την κορυφή. Την οποία και κατάφερε να κατακτήσει.

Ο executive chef του Alasia Boutique Hotel ήταν απ’ τα παιδιά που βρισκόταν συνεχώς στα πόδια της μητέρας του όταν ήταν στην κουζίνα και ήθελε να μαθαίνει τα πάντα για τα φαγητά που έφτιαχνε. «Μαγείρευα από πολύ νεαρή ηλικία και σιγά -σιγά άρχισα να το εξελίσσω, να διαβάζω και να το κάνω χόμπι μου, μέχρι τα 28 μου που αποφάσισα πως αυτό το πράγμα, που μέχρι τότε ήταν το πάθος μου, η ζωή μου όλη, έπρεπε να γίνει και το επάγγελμά μου». Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Culinary Arts Academy στην Ελβετία, χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά ώστε να αποδείξει ότι η απόφασή του ήταν σωστή, να δείξει τις ικανότητές του, τις γνώσεις του και να εξελιχθεί βήμα-βήμα.

Ούτε η αναγνώριση, ούτε τα βραβεία τον έχουν απομακρύνει από τον στόχο. Όπως μας δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, «Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που καταφέραμε να κερδίσουμε Χρυσό Σκούφο. Πριν ακόμα ξεκινήσω αυτό το επάγγελμα, έβλεπα καταξιωμένους σεφ που είχαν κερδίσει Χρυσό Σκούφο και ομολογώ πως δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου ότι κάποτε θα ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς. Με πολύ σκληρή δουλειά, αφοσίωση και συγκέντρωση καταφέραμε με όλη την ομάδα του Alasia να επιτύχουμε αυτή τη σημαντική διάκριση που θα μπορούσε να έχει ένας σεφ και ένα εστιατόριο. Νιώθω πολύ περήφανος και συγκινημένος για τον κάθε ένα ξεχωριστά που συνείσφερε για να πετύχουμε τον στόχο μας Ακόμη αυτός ο έπαινος, είναι απόδειξη όλης της προσπάθειας και σκληρής δουλειάς που κάνουμε για να προσφέρουμε ότι καλύτερο στη γαστρονομία του τόπου μας».

Στο βίντεο τον βλέπουμε να κρεμάει στον τοίχο τον Χρυσό Σκούφο 2023, ένα χρόνο μετά από το Top Notch που είχε κερδίσει το 2022.

Info: Ξενοδοχείο ALASIA, Polo Restaurant and Bar, Χαϊδάρη 6, Λεμεσός, 25332000.