Ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση ισχίου πέρασε ολόκληρο το βράδυ κλεισμένος σε αποθήκη θαλάμου του νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία της συζύγου του (η καταγγελία έγινε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1), ο ασθενής είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τη Δευτέρα και το βράδυ της Τρίτης, ενώ βρισκόταν στον θάλαμο στον οποίο νοσηλευόταν, νοσηλευτής τον ενημέρωσε ότι ο θεράπων ιατρός ζήτησε να του γίνει μετάγγιση αίματος.

Ενώ η μετάγγιση βρισκόταν σε εξέλιξη, όπως ανέφερε η σύζυγος, «το αίμα έτρεχε από το χέρι του και φούσκωσε το κρεβάτι». Κάλεσε τον νοσηλευτή, ο οποίος «μόλις έφτασε κοντά του τράβηξε και έβγαλε το αίμα και τον ορό και πήγε να μετακινήσει το κρεβάτι του. Όταν τον ρώτησε «τι κάνεις; που θα με πάρεις;», ο νοσηλευτής του απάντησε ότι «πρέπει να πας στην εντατική για να σε παρακολουθούν».

Μια τέτοια εντολή «δεν υπήρξε ποτέ» ανέφερε η σύζυγος υποστηρίζοντας ότι ο νοσηλευτής έκλεισε τον άνδρα της σε ένα μικρό δωμάτιο του νοσοκομείου «που όπως μου ανέφερε ο σύζυγος μου μόλις που χωρούσε το κρεβάτι». Παρά τις φωνές για βοήθεια ο άνδρας έμεινε κλεισμένος στο δωμάτιο από τις 23:30 μέχρι τις 6:00 το πρωί, μια ώρα πριν γίνει η αλλαγή βάρδιας. 

Η γυναίκα κατήγγειλε επίσημα το γεγονός τόσο στον ΟΚΥπΥ όσο και στο υπουργείο Υγείας ενώ ο συγκεκριμένος νοσηλευτής απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», στον συγκεκριμένο θάλαμο, στη συγκεκριμένη βάρδια, εργάζονταν άλλοι δύο νοσηλευτές.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι «Ο ΟΚΥπΥ έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για να ερευνηθεί η καταγγελία. Το συγκεκριμένο πρόσωπο του νοσηλευτικού προσωπικού «έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντα που έχουν να κάνουν με τη φροντίδα ασθενών και εφόσον επαληθευτεί η καταγγελία θα προωθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας. Ο Οργανισμός θα επιδείξει μηδενική ανοχή».