Την περασμένη χρονιά, οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου είχαν κερδίσει το βραβείο των 25 χιλιάδων ευρώ που προκήρυξε το ίδρυμα του κύπριου μεγιστάνα John Christodoulou, με θέμα «I love Cyprus». Όπως είναι γνωστό, στο επίκεντρο της εργασίας των μαθητών που επέφερε την διάκριση, ήταν η γιαγιά Δέσποινα Πλαστήρα, η γνωστή ηλικιωμένη γυναίκα που επί δεκαετίες διατηρεί κατάστημα με τοπικά είδη στην πλατεία της Γεροσκήπου.

Σήμερα, οι πρωταγωνιστές εκείνης της διάκρισης δέχθηκαν την επίσκεψη του ίδιου του ιδρυτή του John Christodoulou Foundation. Ο κύπριος μεγιστάνας επισκέφθηκε το πρωί το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, όπου τον υποδέχθηκαν τα παιδιά με την εκπαιδευτικό τους, Μαρία Χριστοφόρου, ο γυμνασιάρχης κ. Λούβαρης, ο βουλευτής Βαλεντίνος Φακοντής, ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου, Κυριάκος Χατζηβασίλης και άλλοι τοπικοί φορείς.

Ο John Christodoulou εξέφρασε και από κοντά τα συγχαρητήρια του προς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την μεγάλη επιτυχία τους, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος και από τις φωτογραφίες των κατεχομένων περιοχών, που πρόσφατα τοπιοτέχνησαν οι μαθητές στην περιοχή του εκπαιδευτηρίου τους. Το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ του διαγωνισμού, χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση μιας νέας αίθουσας για τις εκπαιδευτικές ανάγκες στο γυμνάσιο τους.

Στη συνέχεια ο κ. Christodoulou με τους μαθητές επισκέφθηκαν την γιαγιά Δέσποινα Πλαστήρα στο μικρό κατάστημα της, εκφράζοντας την χαρά του που την συνάντησε επιτέλους από κοντά. Μαζί μετέβησαν στη συνέχεια στον παρακείμενο ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου προσκήνυσαν και άναψαν κερί.

Η επίσκεψη του κύπριου μεγιστάνα στη Γεροσκήπου ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε στο σχολείο, με παραδοσιακές γεύσεις από την βραβευμένη ταβέρνα στη Λετύμπου Sophia’s Traditional House.

Μιλώντας στον «Φ» με το πέρας της επίσκεψης του, ο John Christodoulou εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τα όσα βίωσε και είδε στη Γεροσκήπου. Τόνισε δε, ότι στόχος του διαγωνισμού που προκήρυξε δεν ήταν απλώς να κάνει κάποια δωρεά, αλλά να ωθήσει τα παιδιά να εργαστούν με τρόπο ωφέλιμο για να κερδίσουν τα χρήματα.