Δυσκολία να αντιληφθεί τον λόγο της 24ώρης απεργίας που ανακοίνωσαν ΣΕΚ και ΠΕΟ για τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τα προγράμματα ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ, εξέφρασε σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου. «Πρέπει να σεβαστούν τον διάλογο που γίνεται», είπε και πρόσθεσε ότι οι διεργασίες για τις όποιες αλλαγές θα συνεχιστούν ως τον Απρίλιο.

«Ήδη έχουμε προβεί σε κάτι που ζητούσαν όλες οι πλευρές και όλοι οι εμπλεκόμενοι για πάρα πολλά χρόνια: Στην κατάργηση του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών στα υποστηρικτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας», ανέφερε.

Αυτό, υπογράμμισε, εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο. «Με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο μας είναι σε διάλογο. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 είδαμε όλους τους εμπλεκόμενους και ολοκληρώθηκε η συζήτηση, ώστε να προβούμε σε εξορθολογισμό όλων των προγραμμάτων».

Δεν μπορώ, συνέχισε, να αντιληφθώ τον λόγο για τον οποίο μπορεί κάποιος να κάνει απεργία, για κάτι για το οποίο δεν έχουμε ακόμα ανακοινώσεις. «Δηλαδή δεν έχουμε ακόμη τις αλλαγές στα διάφορα προγράμματα. Έχουμε κωδικοποίηση τις απόψεις όλων, είμαστε σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα στο στάδιο όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τους ανθρώπους της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, αφορούν και τα μελή της ΟΕΛΜΕΚ και εμάς και τη Νομική Υπηρεσία. Δεν θέλουμε να δώσουμε λύσεις προσωρινές ή λύσεις που να μην είναι μόνιμες», είπε ακόμη.

«Πρέπει να σεβαστούν τον διάλογο που γίνεται. Τη διεργασία που υλοποιείται και μέχρι τον Απρίλιο, όπως έχουμε κάνει γνωστό, θα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις να τους δώσουμε ώστε η στελέχωση των σχολείων την ερχόμενη χρονιά, να γίνει σωστά».