Αναστέλλεται η 24ωρη απεργία της 1ης του Μάρτη 2024 καθώς και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία είχαν εξαγγείλει οι εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ του Υπουργείου Παιδείας. Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται μετά από παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας και διευθέτηση συνάντησης.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και την ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ:

“Μετά από την προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνάς Μιχαηλίδου και τον καθορισμό νέας συνάντησης με την ίδια την Υπουργό, την Τρίτη 5/3/2024, και ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να δώσει τις θέσεις του , συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρία οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της ΠΕΟ και της ΣΕΚ στα προγράμματα και αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή της απεργίας και της διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο την ίδια ημέρα που είχε οριστεί για τις 11:00 το πρωί.

Η απόφαση μας είναι να προσέλθουμε με καλή πίστη στον διάλογο, να μελετήσουμε τις θέσεις του ΥΠΑΝ αλλά να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι άμεσα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά αλλά και για το μέλλον των προγραμμάτων και να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όλου του υφιστάμενου προσωπικού.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι σας καλούμε να παραμείνετε συσπειρωμένοι, ενωμένοι και μαζί με τις συντεχνίες μας που αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο και με αποφασιστικότητα και δυναμισμό τις νέες προκλήσεις, με κύριο μέλημα μας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων και την καλύτερη παροχή εκπαίδευσης και υπηρεσιών μέσα από τα υποστηρικτικά προγράμματα που θα είναι δέκτης όλη η κοινωνία από τα παιδιά μας μέχρι την τρίτη ηλικία.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των Συντεχνιών μας με περαιτέρω οργάνωση για να ρθουν καλύτερες μέρες”.