Φρουρούμενος στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού παραμένει για νοσηλεία ο 82χρονος παππούς ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμισι χρόνων επειδή πυροβόλησε με κυνηγετικό 67χρονο που επιχειρούσε να κλέψει τα καλώδια ηλεκτροδότησης του σπιτιού στην Άλασσα. Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 82χρονου, Μαρία Νεοφύτου και Αντώνης Αντωνίου, έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για έφεση, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού.

Η προθεσμία για υποβολή στο δευτεροβάθμιο δικαστικό σώμα λήγει την ερχόμενη Παρασκευή (15/3). Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Philenews, οι δικηγόροι θα στηριχθούν στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο 82χρονος καταδικασθέντας, προσβάλλοντας την απόφαση του Κακουργιοδικείου, το οποίο απέρριψε το αίτημα ποινής με αναστολή. Πέραν των πιο πάνω, θα στηριχθούν στην ιδιαιτερότητα της υπόθεσης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεγονότα, αλλά και στις προσωπικές του συνθήκες.

Κληθείσα από το Philenews να τοποθετηθεί σε σχέση με την έφεση, η δικηγόρος Μαρία Νεοφύτου ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε το προσχέδιο για την έφεση το οποίο θα εφεσιβάλλει τη μη άσκηση διακριτικής ευχέρειας υπέρ της αναστολής εκ μέρους του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, χωρίς να εφεσιβάλλεται η ποινή των 2,5 ετών, αφού θεωρούμε ότι ήταν ανάλογη και ορθή, έναντι της σοβαρότητας του αδικήματος το οποίο έχει παραδεχθεί ο 82χρονος Χρύσανθος». Θα τονίζεται, όμως, ότι η ποινή έπρεπε να είχε ανασταλεί. Εξήγησε ακόμη, ότι όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν με τον 82χρονο, να τα κατανοήσει, για να τους ανάψει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσουν στην καταχώρηση της έφεσης. «Χωρίς τις οδηγίες και την εξουσιοδότηση από τον 82χρονο πελάτη μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από μόνοι μας», πρόσθεσε.

Πέραν της έφεσης, οι συγγενείς αλλά και οι δικηγόροι, κάνουν σκέψεις να αποταθούν δια επιστολής στις Κεντρικές Φυλακές, ούτως ώστε ο 82χρονος να εκτίσει την ποινή του υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του Εφετείου.

Ερωτηματικό, ωστόσο, αποτελεί τί θα πράξει η Νομική Υπηρεσία με την έφεση. Εάν θα υποστηρίξει την αναστολή της επιβληθείσας ποινής του 82χρονου ή αν θα υποστηρίξει την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου.

Παραμένει στο νοσοκομείο ο 82χρονος

Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του 82χρονου, συγγενικά του πρόσωπα ανέφεραν στο Philenews, ότι παραμένει ακόμη για νοσηλεία στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού, με την υγεία του να δείχνει σημάδια βελτίωσης. Ο 82χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος από μέλη της Αστυνομίας.

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και ο κλέφτης

Σε σχέση με τον 67χρονο επεμβασία όπως τον χαρακτήρισε το Κακουργιοδικείο, οι πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού αναφέρουν ότι αυτός αναμένεται να κατηγορηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου. Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε το προηγούμενο διάστημα στην Εισαγγελία, με εισήγηση από τους ανακριτές της υπόθεσης, όπως ο 67χρονος διωχθεί ποινικά για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής και κλοπής σε βάρος του 82χρονου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 67χρονος κλέφτης έχει ήδη κατηγορηθεί γραπτώς στην Αστυνομία και αναμένεται πλέον να κλητευθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση της υπόθεσης ώστε να οδηγηθεί στο Δικαστήριο, αυτό οφείλεται όπως μας αναφέρθηκε, στο γεγονός ότι ο 67χρονος ήταν τραυματίας και ανάρρωνε, αφότου εξήλθε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.