Πρεμιέρα για πρώτη φορά με το μάθημα των Αγγλικών αντί των Νέων Ελληνικών κάνουν οι Παγκύπριες Εξετάσεις στις 10 Ιουνίου για σκοπούς πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτό διότι μία μέρα νωρίτερα τα σχολεία θα λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα και έτσι επιλέχθηκε ένα μάθημα με λιγότερους εξεταζόμενους. Όπως έκανε γνωστό ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής περίπου 5.600 τελειόφοιτοι. «Επιλέγουμε πάντα ως πρώτο μάθημα των Νέων Ελληνικών, το οποίο αφορά όλους τους υποψηφίους ώστε να δούμε πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν για να τα αντιμετωπίσουμε από την αρχή.

Όμως, φέτος, λόγω τις διεξαγωγής των εκλογών δεν θέλαμε να ρισκάρουμε να φορτώσουμε τα σχολεία. Καλύτερα να είναι έτοιμα για μικρότερο αριθμό υποψηφίων. Έπειτα εκμεταλλευόμενοι τη σχολική αργία του Αποστόλου Βαρνάβα στις 11 Ιουνίου, θα είμαστε έτοιμοι στις 12 Ιουνίου για τα Νέα Ελληνικά», διευκρίνισε.

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου με το μάθημα των Μαθηματικών γενικού κορμού. Από χθες, η Υπηρεσία Εξετάσεων έκανε γνωστό ότι άρχισε η περίοδος πληρωμής των εξεταστικών τελών για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2024, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 18 Απριλίου. Τα τέλη αντιστοιχούν σε €25 ανά μάθημα και €50 για το μάθημα τις πρακτικής δοκιμασίας.

«Συνήθως οι υποψήφιοι παρακάθονται σε πέντε μαθήματα, δηλαδή θα πληρώσουν γύρω στα €125», σημείωσε και διευκρίνισε ότι παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες οικογένειες απαλλάσσονται από τα τέλη. 

Είπε ακόμη οι πληρωμές των τελών θα γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://ksa.schools.ac.cy με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, όπως έγινε και πέρσι.