Πόδι από τη δημόσια εκπαίδευση πήρε καθηγητής Λυκείου της Λεμεσού, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό, προκαλούσε σοβαρά προβλήματα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, με τις καταγγελίες να φτάνουν στα χέρια της Αστυνομίας.

Πρόκειται για καθηγητή, ο οποίος εργαζόταν σε Λύκειο και είχε απασχολήσει τον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών δημιουργώντας προβλήματα και ταραχές, οι οποίες κατέληγαν σε καταγγελίες σε βάρος όχι μόνο μαθητών αλλά και των γονιών τους. Μια από τις τελευταίες καταγγελίες ήταν ο ισχυρισμός για απειλές από μέρος γονέα μαθήτριας, για βαθμούς που είχε βάλει σε γραπτό διαγώνισμα της κόρης του.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού όπως έγκυρα πληροφορείται το philenews παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας μετά από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, ότι ο εν λόγω καθηγητής είχε κριθεί ανεπαρκής στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Μάλιστα φαίνεται ότι δεν ήταν δεκτικός στη στήριξη που προσφερόταν από το σχολείο.

 Σε επικοινωνία που είχε το philenews με αρμόδιο πρόσωπο που Υπουργείο Παιδείας, μας επιβεβαίωσε την απόλυση του εκπαιδευτικού, η οποία έγινε όπως μας ξεκαθαρίστηκε, στη βάση των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Η απόλυση είχε παρθεί εδώ και μέρες ωστόσο του επιδόθηκε μόλις σήμερα.

Μπήκε στο λεωφορείο για να πάει εκδρομή με τους μαθητές.

Η επιστολή απόλυσης του εκπαιδευτικού επιδόθηκε σήμερα Δευτέρα (8/4) ενώ στο Λύκειο είχε προγραμματιστεί εκπαιδευτική εκδρομή. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews είχε καθίσει στο λεωφορείο και δεν κατέβαινε από αυτό. Εν τέλει, αφού κατέβηκαν οι μαθητές, ο εκπαιδευτικός έμεινε μόνος του και τότε του επιδόθηκε η επιστολή απόλυσης από λειτουργό του ΥΠΑΝ. Ο ίδιος μετά την παραλαβή της επιστολής συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και αποχώρησε από το σχολείο.

Να σημειωθεί ότι στην Αστυνομία εκκρεμούν δύο υποθέσεις με παραπονούμενο τον εν λόγω καθηγητή και οι οποίες θα σταλούν στη Νομική Υπηρεσία εντός των επόμενων ημερών, για σχετικές οδηγίες.