Χωρίς να ορίζει ακριβής ημερομηνία, το Εφετείο επεφύλαξε την απόφασή του σε σχέση με την έφεση του 82χρονου παππού Χρύσανθου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε άμεση ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνων, επειδή πυροβόλησε τον επίδοξο κλέφτη που εισήλθε εντός της περιουσίας του.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστικού σώματος η δικηγόρος, Μαρία Νεόφυτου, κλήθηκε να τοποθετηθεί σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση υγείας του ηλικιωμένου καταδικασθέντα, καταθέτοντας ιατρικά έγγραφα τα οποία πιστοποιούν την επιδείνωση της υγείας του, μετά την καταδίκη από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού. Η κ. Νεοφύτου επιπρόσθετα ανέφερε ότι ο 82χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού καθώς επιδεινώθηκε η υγεία του και χρειάστηκε να του τοποθετηθεί holter monitor. Να σημειωθεί ότι ο 82χρονος από τις 29 Μαρτίου μέχρι σήμερα παραμένει για νοσηλεία.

Από την πλευρά του το Εφετείο κάλεσε τη δικηγόρο να απαντήσει για τον λόγο που ο 82χρονος κρατήθηκε στην ΑΔΕ Λεμεσού και όχι και στις Κεντρικές Φυλακές, με την τελευταία να ξεκαθαρίζει ότι οι λόγοι αφορούν τα προβλήματα υγείας καθώς και η ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση του 82χρονου από τους ιατρούς.

Πέραν των πιο πάνω η δικηγόρος του 82χρονου υιοθέτησε τα όλα όσα αναγράφονται στο διάγραμμα που παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα στο Εφετείο. Επεσήμανε ότι το πρωτόδικο δικαστήριο εσφαλμένα δεν προσέδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή φυλάκισή των 2 ½ ετών που επέβαλε στον 82χρονο. Υπογράμμισε ακόμη ότι στην περίπτωση του 82χρονου θα έπρεπε να ασκήσει τη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου, υπέρ της αναστολής.