Η μάχιμη δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά «έφυγε» για το «μεγάλο ταξίδι» ανήμερα Μεγάλης Τετάρτης, σκορπώντας απέραντη θλίψη στην οικογένειά της, τους φίλους της και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Μια δυναμική και ευχάριστη προσωπικότητα, με ήθος, της οποίας το χαμόγελο έμελλε να σβήσει νωρίς, στα 49 της χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο κι έκτοτε πάλευε μαζί της, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής μέχρι σήμερα.

Η Γεωργία Ψαριά ξεκίνησε την πορεία της στη δημοσιογραφία από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αμμόχωστος», εργάστηκε επί σειρά ετών στην εφημερίδα «Πολίτης», ενώ το 2018 άρχισε να εργάζεται στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Σε μία από τις λιγοστές αναρτήσεις, που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την περιπέτειά της έγραψε «τo σκεφτόμουν τις τελευταίες ημέρες αν θα έπρεπε να έμπαινα στη διαδικασία να γράψω. Η τελευταία μου ανάρτηση έχω την εντύπωση ότι προκάλεσε κάποιο μπέρδεμα, γι’ αυτό και το ξεκαθαρίζω ότι δεν αφορά αγαπημένο μου πρόσωπο η δοκιμασία υγείας, αλλά εμένα. Και επειδή στη ζωή μου ήμουν πάντοτε ειλικρινής και δεν φοβήθηκα ποτέ τις λέξεις (το αντίθετο. τις αγαπώ όλες) δεν έχω και πρόβλημα να εκστομίσω τι έχω να αντιμετωπίσω.

Έχει όνομα αυτό με το οποίο διαγνώστηκα και δεν πρέπει να μας τρομάζει. Λέγεται καρκίνος και μου την έσκασε το λαμόγιο και έκανε και τη μετάστασή του. Μας έπιασε εν ολίγοις στον ύπνο. Βλέπετε “πέτυχα” σπάνιο είδος και μου την έσκασε. Όσο για τις εξετάσεις, στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, δεν θα μπω καν στον κόπο να τις μετρήσω (φοβάμαι πως θα χάσω το μέτρημα, όπως λέει και η Μποφίλιου!). Ό,τι δεν έκανα από τη μέρα που γεννήθηκα τα έκανα σε ένα μήνα (όλα εδώ πληρώνονται lol).

Δεν πειράζει. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και πρέπει να βλέπουμε μόνο το σήμερα και το αύριο (και είναι και πολύ). Χθες έκλεισε για μένα ο κύκλος των διαγνώσεων. Διάβασα, ενημερώθηκα, άκουσα. Πολλά, πάρα πολλά. Δεν θα χαϊδέψω αυτιά όπως δεν χάιδεψε κανένας γιατρός με τον οποίο συναντήθηκα τα δικά μου. Όλοι έντιμοι και ειλικρινείς. Και το εκτιμώ και το σέβομαι απόλυτα. Ο καθένας όμως τη δουλειά του. Ο γιατρός στην επιστήμη του, εγώ στην δική μου δύναμη και ο θεός υπεράνω όλων. Μπορεί να ακούγεται αστείο, μιας και τυπική πιστή που είναι όλη μέρα στην εκκλησία, δεν υπήρξα ποτέ, πιστεύω όμως απόλυτα ότι ο Θεός μου δίνει δύναμη, πάντα μου έδινε και άκουγε τις προσευχές μου, και θα με βοηθήσει και σε αυτή τη δοκιμασία. Είναι και το μόνο που του ζητώ εξάλλου.

Με τις δικές σας δε προσευχές, που έχασα επίσης το μέτρημα, είμαι 100% σίγουρη ότι αυτό που χρειάζομαι το έχω στο φουλ του. Και ναι, μόνο αυτό χρειάζομαι. Πίστη και θετική ενέργεια. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Τις διαγνώσεις, τα στατιστικά, τα στάδια, το ότι δεν είναι ιάσιμο και τις προβλέψεις τις αφήνω στην άκρη. Στην παρούσα φάση δεν μου προσφέρουν απολύτως τίποτα. Τα είπαμε, τα είδαμε, πάμε πάρακάτω. Όπως προ είπα, ο κύκλος αυτός για μένα έκλεισε. Είμαι ήδη στο επόμενο στάδιο. Της θεραπείας. Εκεί επικεντρώνομαι. Αυτό έχω μπροστά μου και μόνο με αυτό θα ασχολούμαι από τούδε και στο εξής.

Και χαίρομαι γιατί οι δικοί μου άνθρωποι και οι περισσότεροι από τους φίλους οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μου συμφωνούν με την προσέγγισή μου. Κλείνω λέγοντας μόνο αυτό: Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο “δυνατός” νιώθει ένας άνθρωπος κάθε φορά που λαμβάνει ένα μήνυμα γεμάτο αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Απίστευτη δύναμη. Με όλα αυτά που μου στέλνετε νιώθω ότι έχω μια στρατιά ανθρώπων να με συντροφεύει. Σας χιλιοευχαριστώ για όλα. Μα για όλα. Και να είστε όλοι βέβαιοι ότι θα κάνω αυτό που μου ζητάτε και αυτό που περιμένετε από μένα. Να τα δώσω ΟΛΑ. Αυτή είναι η δικιά μου υπόσχεση. Σας αγαπώ…».

Επίσημη ανακοίνωση ΡΙΚ

«Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο της αγαπημένης συναδέλφου δημοσιογράφου του Τμήματος Ειδήσεων Γεωργίας Ψαριά. Εκ μέρους της Διοίκησης,της Γενικής Διεύθυνσης,της Διεύθυνσης του Τμήματος Ειδήσεων αλλά και όλου του προσωπικού που γνώρισε και αγάπησε τη Γεώργια για τον φωτεινό της χαρακτήρα και την εργατικότητα της, εκφράζουμε συντετριμμένοι τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους της. Αιωνία της η μνήμη», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΡΙΚ.

Σε ανάρτησή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος εξέφρασε «απέραντη θλίψη για την απώλεια της εξαιρετικής συναδέλφου και ξεχωριστού ανθρώπου , της δημοσιογράφου του ΡΙΚ Γεωργίας Ψαριά». Όπως έγραψε «έδωσε μία τεράστια μάχη με μοναδικά ψυχικά αποθέματα και αξιοπρέπεια. Συλλυπητήρια και δύναμη στην οικογένεια της. Καλό ταξίδι Γεωργία!».

Η δημοσιογραφική ομάδα του «Φιλελευθέρου» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Γεωργίας Ψαριά. Αιωνία της η μνήμη.