Προχωρά το ανακριτικό έργο για το σοβαρό επεισόδιο που παραπέμπει σε δράση εγκληματικών ομάδων και σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε υποστατικό που λειτουργεί στην οδό Στασικράτους στο κέντρο της Λευκωσίας.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας εξετάζοντας κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από το σημείο, αλλά και αξιολογώντας μαρτυρία, κατέληξαν σε δυο πρόσωπα που εργάζονταν στο μαγαζί. Πρόκειται για τον 18χρονο Gkiorgki Tsampratze και τον 30χρονο Nikolozi Kobiazvili με καταγωγή από τη Γεωργία. Και για τα δυο αυτά πρόσωπα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, διερευνά αδικήματα παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών καθώς επίσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, που διαπράχθηκαν στις 7 Μαΐου. Εντός της ίδιας ημέρας η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία άγνωστου άνδρα, τον οποίο αναζητεί για τα ίδια αδικήματα.

Με βάση τη μέχρι τώρα μαρτυρία που διερευνάται από το ΤΑΕ, πρόσωπα αραβικής καταγωγής μετέβησαν στο εν λόγω υποστατικό μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ως πελάτες, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος από τον έναν εκ των δυο καταζητούμενων, που εκτελούσε χρέη φύλακα ασφαλείας. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε, προκλήθηκε ένταση ενώ στο συμβάν ενεπλάκη και το δεύτερο πρόσωπο με καταγωγή από τη Γεωργία που, επίσης, εργάζεται στο εν λόγω μαγαζί.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ξυλοκοπήθηκε άγρια ένα άτομο αραβικής καταγωγής, ενώ έπεσαν δυο πυροβολισμοί. Μετά τις εξετάσεις της Αστυνομίας στο σημείο όπου έλαβαν χώραν τα προαναφερθέντα γεγονότα, εντοπίστηκαν δυο κάλυκες σφαιρών, ένα περίστροφο κάτω από όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από το υποστατικό, καθώς κι ένα πιστόλι εντός του μαγαζιού, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από το ένα εκ των δυο προσώπων.

Ήδη το ΤΑΕ Λευκωσίας έχει λάβει καταθέσεις για το περιστατικό κι έχει κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το ανακριτικό έργο, ωστόσο, δεν αποκλείει οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, καθώς εξετάζονται όλα τα σενάρια. Ερευνάται ακόμη και ο ρόλος του παραπονούμενου προσώπου και των ατόμων που βρίσκονταν μαζί του, ενώ στο επίκεντρο των αστυνομικών εξετάσεων είναι και ο κύκλος εργασιών του υποστατικού.