Εδώ και χρόνια οι βιομήχανοι της περιοχής του Αγίου Σιλά, ζητούσαν από το κράτος όπως στη βιομηχανική περιοχή δημιουργηθεί πυροσβεστικό σταθμός, αλλά και δεύτερη έξοδος για τους οδηγούς. Η φωτιά η οποία παραμένει ανεξέλεγκτη επιβεβαιώνει τους βιομήχανους και τους φόβους που εξέφραζαν εδώ και αρκετό καιρό».

 Σε δηλώσεις του στο philenews, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αγίου Σιλά, Παύλος Παραδεισιώτης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή που η πυρκαγιά μαίνεται πέριξ της βιομηχανικής περιοχής, ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα για πρόληψη. «Αρκετά έχουν γίνει, ωστόσο, πρέπει και επιβάλλεται να συνεχίσουν και τα υπόλοιπα, τα οποία έχουν προγραμματιστεί και πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για διασφάλιση της περιοχής».

 Κληθείς να τοποθετηθεί για την ανάγκη κατασκευής πυροσβεστικού σταθμού, ο κ. Παραδεισιώτης υπέδειξε ότι το θέμα της πυρασφάλειας είναι ευρύ, τονίζοντας ότι με την εκδήλωση της σημερινής φωτιάς αποδεικνύεται περίτρανα ότι πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και στοχευμένα μέτρα ούτως ώστε να καλυφθεί σε όλο το φάσμα της η βιομηχανικής περιοχής. 

Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη για τη δημιουργία της δεύτερης εξόδου για την ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στις βιομηχανίες.