Με τα ίδια αριθμητικά δεδομένα με πέρσι αρχίζει και φέτος η λειτουργία των θερινών δημόσιων σχολείων.

Συγκεκριμένα, 58 σχολεία στις πέντε επαρχίες θα λειτουργήσουν ως θερινά από τις 25 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου, με στόχο να προσφέρουν ευκαιρίες μάθησης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης σε μαθητές, κυρίως σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Από τα 58 σχολεία, τα 37 είναι δημοτικά και τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία. Κατά την πιο πάνω περίοδο, αυτές οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούν από τις 7:45 – 13:05 καθημερινά ή/και μέχρι τις 16:00, για όσα παιδιά επιλέξουν να παρατείνουν τη φοίτησή τους.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον εν λόγω θεσμό του υπουργείου Παιδείας, πρέπει να γνωρίζουν ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα παιδιά, τα οποία την παρούσα σχολική χρονιά φοιτούν σε δημόσια δημοτικά σχολεία, στις τάξεις Α΄- Ε΄. Τα παιδιά της Στ΄ τάξης δεν δικαιούνται να συμπληρώσουν δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή, καθώς αποφοιτούν από τη Δημοτική Εκπαίδευση στις 19 Ιουνίου. Επίσης, σημειώνεται ότι στα θερινά δημόσια νηπιαγωγεία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα παιδιά που φοιτούσαν σε δημόσια νηπιαγωγεία και τα οποία έχουν γεννηθεί μεταξύ 01/09/2017 και 31/12/2018, καθώς και όσα παιδιά φοιτούσαν στην προδημοτική τάξη με αναστολή φοίτησης.

Τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν το πρόγευμά τους από το σπίτι ή να το αγοράζουν από το σχολικό κυλικείο, εκεί και όπου αυτό θα λειτουργήσει. Για όσα παιδιά επιλέξουν να παραμένουν μετά τις 13:05, θα τους προσφέρεται γεύμα από τις 13:05 έως τις 13:45. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσφορά γεύματος είναι η προκαταβολή του κόστους σίτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος, στο πλαίσιο λειτουργίας των θερινών σχολείων, θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, κάτι το οποίο γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια.