Από την ίδια κιόλας μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων – την περασμένη Τετάρτη – τόσο το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσο και το ΤΕΠΑΚ ενεργοποίησαν την ηλεκτρονική τους πλατφόρμα για την κράτηση θέσης από τους επιτυχόντες υποψήφιους.

Έτσι, όσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέσεις στα δύο πανεπιστήμια έχουν την επιλογή να τις κρατήσουν και μάλιστα, ανεξαρτήτως εάν εξασφαλίσουν σύντομα θέση και σε κάποιο από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παρατηρηθεί το φαινόμενο των «διπλοθεσιτών φοιτητών», με τα δύο δημόσια πανεπιστήμια να αναμένουν την τελική απόφαση των φοιτητών για να προχωρήσουν στη διαδικασία κατανομής των κενών θέσεων που θα προκύψουν σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Οι υποψήφιοι που εξασφάλισαν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και επιθυμούν να την κρατήσουν, μπορούν να το πράξουν μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουλίου και ώρα 13:00 μέσω της ιστοσελίδας www.ucy.ac.cy/aasw.

Οι υποψήφιοι που εξασφάλισαν θέση στο ΤΕΠΑΚ μπορούν να την κρατήσουν μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 11:59μ.μ. μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal). Η ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ είναι www.cut.ac.cy.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται στις ιστοσελίδες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουν ότι πέραν της διαδικασίας κράτησης θέσης, τρέχουν και άλλες διαδικασίες, οι οποίες πιθανόν τους ενδιαφέρουν. Όπως για παράδειγμα, η διεκδίκηση θέσεων μέσω της δεύτερης κατανομής, μέσω ειδικών κριτηρίων καθώς επίσης και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για στέγαση. Διαδικασίες, οι οποίες επίσης έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τα οποία πρέπει να τηρήσουν οι ενδιαφερόμενοι.