Πίσω στα σχολεία τους βρέθηκαν χθες οι περίπου 65.000 μαθητές της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης αποχαιρετώντας κι επισήμως τις θερινές διακοπές. Η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, βρέθηκε σε δημοτικά σχολεία όπου συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς ευχόμενη σε όλους καλή αρχή και καλή και δημιουργική χρονιά. Όπως είπε, το σχολείο είναι χώρος χαράς και δημιουργίας, εστιάζοντας παράλληλα στα νέα προγράμματα που αρχίζουν φέτος στην Δημοτική Εκπαίδευση και τα οποία επενδύουν στα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα.

Κατά την παρουσία της στο Γ’ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς, όπου φοίτησε και η ίδια ως μαθήτρια, η Υπουργός ρώτησε τα παιδιά εάν θέλουν να αλλάξει κάτι στο σχολείο τους και αυτά με τη σειρά τους απάντησαν ότι θέλουν γήπεδο, πιο μεγάλη αίθουσα μουσικής και τέχνης, αίθουσα πολλαπλής χρήσης και φυσικά ζήτησαν κι αυτά κλιματιστικά στις τάξεις.

Επισκεπτόμενη μία από τις πρώτες τάξεις, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε στα παιδάκια: «Βλέπω τις δασκάλες σας με χαμόγελο. Να σας δω και εσάς με χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά, θα κάνετε φίλους, θα μάθετε πάρα πολλά πράγματα στην Α’ τάξη. Και θα έρθω ξανά να σας δω, να μου πείτε τα νέα σας, τι σας άρεσε περισσότερο. Να σας ευχηθούμε να είστε καλά, να είστε χαρούμενοι, χαρούμενες και να περάσετε καλά. Και στις δασκάλες σας υπομονή, επιμονή και θα πάνε όλα καλά. Θα έρθω όταν θα μάθετε να διαβάζετε άνετα, να μου δείξετε τι μάθατε. Θα μάθετε πράγματα, θα γεμίσετε εμπειρίες, να γίνετε πολύ – πολύ καλύτεροι. Καλή συνέχεια».

Επίσης, η Υπουργός επισκέφθηκε και το δημοτικό σχολείο Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Στο πλαίσιο των επισκέψεων της στα σχολεία δήλωσε ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τα πάντα είναι έτοιμα. Και η στελέχωση, και τα βιβλία, και τα κτηριακά θέματα, ελεγχόμενα, προσθέτοντας πως εκεί και όπου υπάρχουν μικρά ζητήματα και φαίνονται αυτές τις πρώτες μέρες «είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι ξεκινάμε πολύ θετικά».

Για ομαλή επιστροφή έκανε λόγο και η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, η οποία ανέφερε στον «Φ» πως κάποιες ελλείψεις στη στελέχωση δεν δημιούργησαν μεν σοβαρά προβλήματα, ωστόσο άμεσα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες. Στο σημείο αυτό, η κ. Βασιλείου επανέφερε το θέμα των οργανικών θέσεων σημειώνοντας πως η αύξηση τους είναι αναγκαιότητα και θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.