Σε προσωπικές διαφορές αποδίδεται το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, μεταξύ μαθητριών σε σχολική μονάδα προαστίου στο κέντρο της Λευκωσίας.

Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι δυο 14χρονες είχαν διαφωνία με 12χρονη, κι όταν συναντήθηκαν λίγο μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων κατά την ώρα που σχολνούσαν, προέκυψε προστριβή μεταξύ τους με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει. Υπήρξε, συμπλοκή και τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καβγάς πήρε άγριες διαστάσεις, με δυνατές κλωτσιές και μπουνιές, ενώ είχαν προηγηθεί βρισιές και απειλές.

Ο αστυνομικός σταθμός, στη δικαιοδοσία του οποίου εμπίπτει γεωγραφικά και το Γυμνάσιο στο οποίο σημειώθηκε το συμβάν, έλαβε σχετική πληροφορία και αμέσως έσπευσαν στο σημείο μέλη της Αστυνομίας. Από τις πρώτες εξετάσεις των αστυνομικών προέκυψαν και τα όσα καταγράψαμε πιο πάνω.

Ήδη στις ενεχόμενες μαθήτριες δόθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας ειδικό έντυπο, με στόχο να συμπληρωθεί από ιατρό που θα τις εξετάσει, ούτως ώστε να καταγραφούν τα τραύματα που έχουν υποστεί.

Η μια 14χρονη έχει δώσει κατάθεση στην παρουσία της μητέρας της, δίδοντας τη δική της εκδοχή για τα επίμαχα γεγονότα.

Οι γονείς των άλλων δυο μαθητριών δήλωσαν αδυναμία να δώσουν κατάθεση και διευθετήθηκε άλλη ημερομηνία. Αναμένεται να ληφθεί η μαρτυρία τους στην παρουσία κηδεμόνα τους, εντός του Σαββατοκύριακου.

Πάντως, το επεισόδιο το οποίο χαρακτηρίστηκε ως σοβαρό, οπτικογραφήθηκε από άλλους μαθητές μέσω των τηλεφωνικών συσκευών τους.

Να σημειωθεί ότι, ασχέτως με το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα, γενικότερα ποινική ευθύνη έναντι του Νόμου έχουν άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών.