Στον απόηχο των προβλημάτων, κυρίως στελέχωσης, των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων (ΠΟΣ), τα οποία άρχισαν τη λειτουργία τους την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μιχαηλίδου και στελεχών του Υπουργείου της, με την ΠΟΕΔ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, άνοιξαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων, οι εκκρεμότητες στη στελέχωση, η αναγνώριση και η πληρωμή της ώρας σίτισης των παιδιών για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς (μέχρι τώρα δεν τους αναγνωρίζεται ως διδακτικός χρόνος κι επομένως δεν πληρώνεται), το ξεκαθάρισμα του θέματος των αντικαταστάσεων καθώς επίσης και η ανάγκη να εξευρεθούν λύσεις από το Υπουργείο για την κάλυψη του κόστους για τα άπορα παιδιά που φοιτούν στα ΠΟΣ και κυρίως του κόστος για τη σίτισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο η ΠΟΕΔ θα έχει Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα αξιολογήσει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, ενώ θα αποστείλει και γραπτώς τις θέσεις και εισηγήσεις της στην αρμόδια Υπουργό.

Οι πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εξετάσει τα θέματα που έχουν προκύψει ώστε να βρεθούν λύσεις, ενώ φαίνεται να θεωρεί ότι στρεβλώσεις έχουν παρουσιαστεί κυρίως σε οργανωτικά ζητήματα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η ΕΕΥ προχωρά με τη στελέχωση των ΠΟΣ και τις κενές θέσεις που έχουν προκύψει. Όπως λέχθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο, μέχρι το απόγευμα οι κενές θέσεις για εκπαιδευτικούς σε ΠΟΣ μειώθηκαν στις 20. Σημειώνεται ότι το πρωί, στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, λέχθηκε ότι μέχρι εκείνη την ώρα ο αριθμός των κενών θέσεων ήταν 59.