Έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς προκαλεί η περίπτωση μαθητή σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, ο οποίος φέρεται να κυκλοφορεί στο σχολείο με μαχαίρι και να εκδηλώνει έντονη παραβατική συμπεριφορά προς πάσα κατεύθυνση.

Το θέμα έφεραν σε γνώση του philenews, τόσο γονείς οι οποίοι ενημερώνονται από τα παιδιά τους που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, όσο και εκπαιδευτικοί που κατήγγειλαν ότι πραγματικά η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια.

Σύμφωνα με τα όσα μας έχουν καταγγείλει, ο μαθητής πέραν από τη μαχαιροφορία, πολλές φορές εισέρχεται σε τάξεις την ώρα του μαθήματος εμποδίζοντας τη διεξαγωγή του μαθήματος και εξαπολύοντας απειλές σε όποιον επιχειρήσει να τον σταματήσει ή να τον συνετίσει. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι πολλοί μαθητές να αισθάνονται φόβο και αναστάτωση και οι εκπαιδευτικοί να προσπαθούν να χειριστούν το όλο ζήτημα.

Όπως μας αναφέρθηκε, ο μαθητής έσπρωξε και καθηγητές σε κάποιες περιπτώσεις ενώ είναι ιδιαίτερα επιθετικός εναντίον όποιου επιχειρήσει να τον εμποδίσει να πράξει αυτό που θέλει.

«Ενδεικτικό του τρόμου που σκορπά η παρουσία του εν λόγω μαθητή στο σχολείο αποτελεί και το γεγονός ότι μαθητές άλλης τάξης ζήτησαν από καθηγήτριά τους να κλειδώσει την αίθουσα, κατά τη διάρκεια μαθήματος, γιατί φοβούνταν. Μία μαθήτρια δήλωσε ότι δε θέλει να έρχεται στο σχολείο, γιατί κινδυνεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά στο philenews πηγή από το σχολείο.

Αυτό που ζητούν εμπλεκόμενοι φορείς είναι όπως βρεθεί μια λύση, τόσο για να βοηθηθεί ο συγκεκριμένος μαθητής, όσο και για να μην κινδυνεύει οποιοσδήποτε μέσα στο σχολείο.

Το philenews επικοινώνησε για το θέμα με αρμόδια πηγή του υπουργείου Παιδείας, η οποία ανέφερε ότι το σχολείο έχει ενεργοποιήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς ώστε να αντιμετωπίσει την περίπτωση αυτή. Παράλληλα, τον μαθητή τον χειρίζεται και η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και αναμένεται να παρέμβουν και άλλες κρατικές Υπηρεσίες για παρακολούθησή του, σε μια προσπάθεια να του προσφερθεί η καλύτερη κατά το δυνατόν βοήθεια.