Λάθος δοκίμιο δόθηκε σε μαθητές της Γ’ Λυκείου σε σχολείο της Λεμεσού.

Το μπέρδεμα έγινε στην εξέταση του μαθήματος της Βιολογίας την περασμένη Δευτέρα και σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, αντί να εκτυπωθεί το δοκίμιο που βρισκόταν στο αρχείο για τους μαθητές των Λυκείων, εκτυπώθηκε αυτό που προοριζόταν για τους μαθητές των Τεχνικών Σχολών.

Το λάθος αυτό έγινε αντιληπτό από τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι μετά από κάποια ώρα το αντιλήφθηκαν και το ανέφεραν κατά την ώρα της εξέτασής τους.

Αμέσως οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν το λάθος, αποσύρθηκε το λάθος δοκίμιο και δόθηκε στα παιδιά το σωστό. Για την ομαλότερη διεξαγωγή της εξέτασης δόθηκε επιπλέον χρόνος στους μαθητές.

Εκπαιδευτικοί κύκλοι ανέφεραν στο philenews ότι το λάθος οφείλεται στο γεγονός ότι το μάθημα της Βιολογίας (4ωρο) υπάρχει και στα Λύκεια και στις Τεχνικές Σχολές, αλλά με διαφορετικά θέματα στα δοκίμια. Οπότε στάλθηκαν δύο διαφορετικά αρχεία. Κατά λάθος στο εν λόγω Λύκειο εκτυπώθηκε το γραπτό των Τεχνικών Σχολών.

Σε δηλώσεις του στο philenews o Πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζoς Κωνσταντίνου ανέφερε ότι οι ίδιοι μαθητές εντόπισαν το λάθος και αντέδρασαν. Επεσήμανε ότι τέτοια λάθη θα πρέπει να αποφεύγονται, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.