Έπεσε σήμερα η αυλαία των προαγωγικών και τελικών εξετάσεων σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, σηματοδοτώντας επισήμως την έναρξη των θερινών διακοπών για χιλιάδες μαθητές, κυρίως της Α’ και Β’ τάξης.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και τελειόφοιτοι, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για πρόσβαση στα δημόσια Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, με αποτέλεσμα να έχουν ξεμπερδέψει από το διάβασμα. Οι υπόλοιποι –περί τις 5.600– έχουν ακόμη διάβασμα μπροστά τους, ενόψει των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης, οι οποίες αρχίζουν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου των εξετάσεων σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές δεν σηματοδοτεί όμως και το κλείσιμο των σχολείων καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.

Μία από αυτές είναι και η διεξαγωγή της δεύτερης σειράς εξετάσεων, η οποία αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα με διάρκεια μίας εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη σειρά εξετάσεων θα παρακαθήσουν όσοι μαθητές δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχουν στην κανονικό περίοδο των εξετάσεων, κυρίως για λόγους υγείας.

Επιπρόσθετα, στα σχολεία αυτή την περίοδο, παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν μαθητές και διδασκαλία, εντούτοις, θα επικρατεί αναβρασμός. Κι αυτό, διότι προχωρά κανονικά η διαδικασία διόρθωσης των εξεταστικών δοκιμίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγκυρες πηγές ανέφεραν στο philenews πως η εικόνα μέχρι στιγμής των δοκιμίων των διαφόρων μαθημάτων που έχουν διορθωθεί, είναι θετική, γεγονός που δίνει ελπίδα ότι ενδεχομένως τα αποτελέσματα φέτος να είναι καλύτερα από προηγούμενες χρονιές.

Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά όσον αφορά τη διδασκαλία μαθημάτων και στα Γυμνάσια. Οι εξετάσεις των μαθητών Γυμνασίου αρχίζουν στις 29 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 6 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα Γυμνάσια η μέρα σήμερα έκλεισε με τους αναμενόμενους και συνηθισμένους πλέον πανηγυρισμούς των μαθητών.