Στην Λεμεσό θα φιλοξενηθούν την Δευτέρα εκπρόσωποι πενήντα χωρών για το Διεθνές Συνέδριο επενδυτικών ταμείων, το οποίο διοργανώνει ο CIFA ( Cyprus Investments Funds Assosiation).

Φιλοξενούμενος στο philenews podcast, o Πρόεδρος του CIFA Αντρέας Γιασεμίδης, αναφέρθηκε σε ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, με αρκετά πλεονεκτήματα για την Κυπριακή οικονομία. Στην Κύπρο είπε, επενδύθηκαν 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε οριζόντιους τομείς, όπως ναυτιλία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ακίνητα.

Ο κύριος Γιασεμίδης αναφέρθηκε στη συνδρομή των επενδυτικών ταμείων, στο να δημιουργηθούν στην Κύπρο νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Παγκόσμια σημείωσε, τα επενδυτικά ταμεία θεωρούνται ως εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης. Το συνολικό ενεργητικό των μελών του International Investment Funds Association ανάφερε ο Πρόεδρος του CIFA, ξεπερνά τα 70 τρισεκατομμύρια δολάρια και περιέγραψε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου που θα προταχθούν στους επισκεπτες, ώστε να επενδύσουν στον τόπο μας.