Οι Κύπριοι αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα και το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και των νέων τάσεων, δηλώνει στο philenews podcast ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων, Αλέξης Άννινος.

Και αυτό φαίνεται και στις εγγραφές των αυτοκινήτων, όπως σημειώνει, παρά και τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή και στις μεταφορές των πλοίων.

Εξηγεί, πάντως, ότι πραγματικό ενδιαφέρον επιδεικνύεται από όσους έχουν πραγματική ανάγκη για ένα νέο αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τα υβριδικά αυτοκίνητα, ανέφερε ότι σταδιακά προσφέρονται όλο και περισσότερα αυτοκίνητα στην αγορά και ότι, εκ των πραγμάτων θα παρατηρηθεί αυξημένος αριθμός υβριδικών αυτοκίνητων στους δρόμους της Κύπρου – όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό. 

Αρκετά έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού το ποσοστό τους επί των συνολικών εγγραφών αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και σήμερα βρίσκεται στο 5% (στοιχεία Οκτωβρίου).

Ο κόσμος ρωτά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προσπαθούσε να λύσουμε αυτές τις απορίες, μας είπε χαρακτηριστικά ενώ ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων αναμένει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθεί και το νέο σχέδιο επιχορήγησης ηλεκτρικών οχημάτων, για το οποίο έχει υποβάλει βελτιωτικές εισηγήσεις.