Τα όσα αναφέρθηκαν στην Κοινοβουλευτική επιτροπή παιδείας για σεξουαλική βία στα σχολεία και άλλου είδους παραβατική συμπεριφορά παιδιών σε βάρος παιδιών σχολίασε στο philenews podcast η Ανώτερη εκπαιδευτική ψυχολόγος της εκπαιδευτικής Υπηρεσίας του Υπ. Παιδείας Χριστίνα Ιωάννου, λέγοντας ότι το θέμα της βίας στα σχολεία σχολιάστηκε ολιστικά.

Αναφερόμενη στους τρόπους αντιμετώπισης, η κυρία Ιωάννου ανέφερε ότι για αδικήματα που διαπράττουν παιδιά κάτω των 14 που δεν έχουν ποινική ευθύνη, καλούνται οι γονείς ή κηδεμόνες και ειδικοί για τη διαχείριση των περιστατικών.

Αναφέρθηκε σε αίτια, όπως δυσλειτουργία στην οικογένεια που ωθούν τα παιδιά να εκδηλώσουν τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί ανέφερε όταν ένα παιδί διαπράξει ποινικό αδίκημα, να εμπεριέχει σεξουαλική βία. Για αδικήματα όπως κλοπή, βανδαλισμοί, χρήση ουσιών, βία, περιλαμβάνονται σε νομοθεσία η οποία προνοεί ένα πλάνο δράσης για το παιδί αλλά και ενέργειες προς το οικογενειακό περιβάλλον.

Η κυρία Ιωάννου μίλησε και για το Κέντρο Ημέρας το οποίο δεν λειτούργησε ακόμη, αλλά είναι όπως είπε, στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Κοινωνικής πρόνοιας, για περιπτώσεις μαθητών με ψηλή παραβατικότητα που δεν μπορούν να είναι στα σχολεία.