Εμπορικοί οι λόγοι της απόσυρσης του εμβολίου AstraZaneca, εκτιμά ο καθηγητής ιολογίας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Λεόντιος Κωστρίκης, καθησυχάζοντας όσους έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Είναι φανερό εξήγησε στο philenews podcast, ότι πρόκειται για DNA εμβόλια και είχαν βγει στις αρχές, ενώ στη συνέχεια  άλλες εταιρείες έχουν βγάλει εμβόλια με τεχνολογία MRNA η οποία όπως είπε, είναι πολύ πιο προσαρμόσιμη, γι αυτό και γίνονται και κλινικές μελέτες για τη θεραπεία του καρκίνου.

Το εμβόλιο της AstraZeneca, δεν ενσωματώνεται στον πυρήνα του κυττάρου αναφέρει ο κύριος Κωστρίκκης, είναι προσωρινό και καταστρέφεται. Τα σοβαρά περιστατικά θρόμβωσης που παρουσιάστηκαν, εκδηλώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα  από τη μέρα του εμβολιασμού, καθώς αναφέρθηκαν σε 2-3 άτομα κάθε 100 χιλιάδες.

Ο ίδιος ως αριστίνδην υποψήφιος Ευρωβουλευτής, τόνισε ότι προσωπική του επιδίωξη, είναι να πορευθεί προς την κατεύθυνση  ρύθμισης νομοθεσιών σε τομείς που αφορούν στη δημόσια Υγεία και στην έρευνα ή κλινικές μελέτες που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα τα επόμενα χρόνια.