Το Α’ Βραβείο εξασφάλισε μαθητής του Λυκείου Κύκκου Πάφου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμο “Juvenes Translatores 2023”. Πρόκειται για τον Ανδρέα Παναγιώτου του Γ3 του Λυκείου Κύκκου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σχολείου, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν 3066 μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 17 χρονών και άνω, προερχόμενοι από όλες τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Κύπρο έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό 6 Λύκεια. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2023 και το Λύκειο Κύκκου εκπροσωπήθηκε από 5 μαθητές.

Όπως αναφέρεται οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν όποια γλώσσα ήθελαν που ομιλείται επίσημα στις χώρες της ΕΕ και να μεταφράσουν το άγνωστο λογοτεχνικό κείμενο σε άλλη γλώσσα της ΕΕ και πάλι της επιλογής τους.

Οι μεταφράσεις των διαγωνιζομένων αξιολογήθηκαν από 200 διακεκριμένους επαγγελματίες μεταφραστές.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανέδειξαν 27 νικητές, έναν και τον καλύτερο από κάθε χώρα.

Η ανακοίνωση των ονομάτων των νικητών έγινε στις 8/2/2024 σε επίσημη τελετή στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.

«Το σχολείο παρακολούθησε διαδικτυακά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και χάρηκε ιδιαίτερα με την μεγάλη επιτυχία του μαθητή του Ανδρέα Παναγιώτου του Γ3, να αναδειχθεί ως ο καλύτερος μεταφραστής από την Κύπρο, μεταφράζοντας το λογοτεχνικό κείμενο από το Ελληνικά στα Αγγλικά» αναφέρεται.

Ο Ανδρέας Παναγιώτου και οι άλλοι 26 νικητές/τριες του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε επίσημη τελετή απονομής των βραβείων στις Βρυξέλλες τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΚΥΠΕ