Τη νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου, που λειτούργησε επισήμως χθες, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Συνοδευόμενος από την Γενική Διευθύντρια του υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη και άλλα στελέχη, ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ένα υπερσύγχρονο δημιούργημα που θα αναβαθμίσει αισθητά όπως είπε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας. Ο κ. Δαμιανός τόνισε επίσης ότι η νέα μονάδα που εγκαινιάστηκε χθες, αποτελεί το πρώτο από τα έργα που είναι σε προγραμματισμό για περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πάφου και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της επαρχίας.

Ο Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου, δρ. Λάκης Γιουκκάς, υποδεχόμενος τον Υπουργό Υγείας έκανε λόγο για μια μονάδα πρότυπο και τόνισε ότι όλα εξελίσσονται κανονικά από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης. Η κατασκευή της νέας μονάδας, τόνισε, έγινε  βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών και έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει μέχρι και 27 σταθμούς αιμοκάθαρσης.

Διαθέτει επίσης, όπως τόνισε, ξεχωριστή μονάδα αιμοκάθαρσης για τους οροθετικούς ασθενείς που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα ασθενείς από την Πάφο να αναγκάζονταν να μεταβαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στη Λευκωσία για τις ανάγκες τους. Επιπρόσθετα, σημείωσε, υπάρχει πλέον υποδομή  για την κατασκευή ξεχωριστής Μονάδας για ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα, ενώ διατίθεται Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας με τέσσερα κρεβάτια, θάλαμος για μικρές επεμβάσεις  και θάλαμος για περιτοναϊκή κάθαρση που αποτελεί ένα άλλο είδος θεραπείας αποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας.

Οι ανάγκες της επαρχίας Πάφου με αυτή τη Μονάδα είναι εξασφαλισμένες για τουλάχιστον 15 χρόνια βάσει του προγραμματισμού που έγινε, κατέληξε ο Δρ. Γιουκκάς.