Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση για την παρουσίαση της πρωτοποριακής εφαρμογής του Δήμου Πάφου «PafosNow» στον Πολυχώρο Αττικόν.

Η εφαρμογή αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των δημοτών Πάφου, προσφέροντας μέσω του κινητού τηλεφώνου πλήθος λειτουργιών όπως ενημέρωση για νέα και εκδηλώσεις, αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος, πληρωμές λογαριασμών, πληρωμή στάθμευσης, online αιτήσεις, κρατήσεις αθλητικών χώρων και χώρων εκδηλώσεων, κρατήσεις για πολιτικούς γάμους και άλλα.

Την εφαρμογή παρουσίασαν και ανέλυσαν ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, Αντρέας Νεοκλέους, καθώς ο Μιχάλης Στρούθος, Διευθυντής της εταιρείας που την ανέπτυξε.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέλυσε το όραμά του για μια έξυπνη και ψηφιακή Πάφο και για τη δημιουργία ενός νέου πυλώνα στην τοπική οικονομία, που βασίζεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, την τεχνολογία και την καινοτομία. Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί ακόμη ένα έργο ψηφιοποίησης και έξυπνης πόλης, το οποίο για να μπορέσει να υλοποιηθεί έπρεπε να προηγηθούν πολλά άλλα έργα. Πρόσθεσε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την γρήγορη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών και δημοτών της Πάφου από μια και μόνο εφαρμογή, που θα αποτελέσει  για όλους one stop shop και θα εμπλουτίζεται συνέχεια με νέες λειτουργίες και δυνατότητες.

Ο Αντρέας Νεοκλέους αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Πάφου και Cyta, για την υλοποίηση των έργων έξυπνης πόλης που αποτελούν παράδειγμα  προόδου για όλη την Κύπρο υπογραμμίζοντας πως η συμμετοχή της Cyta σε αυτού του είδους έργα είναι στρατηγική επιλογή.

Με συνεργάτη και συνοδοιπόρο τον Δήμο Πάφου, αποστολή μας παραμένει η ενδυνάμωση της κοινωνίας και των επιχειρήσεων με σύγχρονη τεχνολογία, απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνο για οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών, σε όποια γωνιά της χώρας κι αν βρίσκονται, επεσήμανε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων, εταιρειών και πλήθος κόσμου.