Επίσκεψη στο Α’ και Β’ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου πραγματοποίησε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω», όπως και να γευματίσει με μαθητές και μαθήτριες.

Ο Υπουργός είπε ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του από την οικονομική κρίση του 2013, αλλά συνεχίζεται μέχρι σήμερα και συμβάλλει στη στήριξη των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων.

Το Πρόγραμμα λειτουργεί σε 17 σχολεία.

“Έρχεται δηλαδή να προστεθεί αυτό το Πρόγραμμα στη μαθητική πρόνοια του Υπουργείου Παιδείας μέσα από την οποία προσφέρεται δωρεάν σίτιση σε παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικοοικονομικές ομάδες”, είπε ο Υπουργός.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι εξάλλου ότι το Πρόγραμμα του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά» προσφέρει και την ευκαιρία να έχουμε σε κάποια σχολεία μόνιμο εξοπλισμό.

Παράλληλα, είπε, δίνει απασχόληση σε κάποιες μητέρες παιδιών του σχολείου, καθώς και σε κατοίκους της κοινότητας, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ενσωμάτωση του σχολείου στην κοινότητα.

“Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσφέρει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα στο σχολείο και στο να έχουμε πραγματικά ένα σχολείο για όλους χωρίς διακρίσεις”, είπε ο Υπουργός.