Βουτιά μέχρι και 5% κατέγραψε η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο με την εταιρεία να ανακοινώνει  έσοδα 8,2 δισ. δολάρια με τους επενδυτές να αναμένουν σε σχετικές δημοσκοπήσεις 8,3 δισ. δολάρια.

Η αύξηση των εσόδων της σε σύγκριση με την περσινή περίοδο έφτασε το 2,7%. 

Ο κολοσσός της streaming μετάδοσης προγράμματος ανακοίνωσε κέρδη 3,29 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,84 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπε η εταιρεία.  

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι κατά την ίδια περίοδο πρόσθεσε 5,9 εκατ. νέους συνδρομητές εν μέσω της προσπάθειας να μειωθούν οι περιπτώσεις κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ, ενώ προανήγγειλε ότι η ίδια πολιτική θα εφαρμοστεί σε όλους τους συνδρομητές της παγκοσμίως. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Netflix: Σύντομα σταματά και στην Κύπρο το μοίρασμα κωδικών – Πόσα θα είναι η έξτρα χρέωση

Το κέρδος σε συνδρομητές ήταν πολύ υψηλότερο τόσο από τα 1,75 εκατομμύρια που προστέθηκαν το πρώτο τρίμηνο όσο και από τα 3 εκατομμύρια που προέβλεπαν οι αναλυτές σε σχετικές δημοσκοπήσεις. 

Η Netflix στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αναμένει ώθηση στα έσοδα το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς αρχίζει “να βλέπει τα πλήρη οφέλη της από τον περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών αλλά τη σταθερή ανάπτυξη του σχεδίου που υποστηρίζεται από διαφημίσεις”.