Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος και το όφελος του σχεδίου για την οπτικοακουστική βιομηχανία, επέκτεινε το σχέδιο, γνωστό και ως Olivewood, για άλλα τρία χρόνια, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ποσοστό επιστροφής δαπανών από το 40% στο 45%, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κεραυνός είπε ότι το σχέδιο, που αποσκοπεί στην προώθηση της αξιοποίησης της Κύπρου ως χώρος γυρισμάτων, επεκτείνεται για άλλα τρία χρόνια.

Όπως είπε, ύστερα από αξιολόγηση στοιχείων για το σχέδιο, υπήρξαν σημαντικά οφέλη από αυτό το σχέδιο, δηλαδή διαπιστώνεται ότι την περίοδο υλοποίησης του έχουν αυξηθεί οι Κύπριοι, οι οποίοι απασχολούνται στον τομέα του πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχέδιο €25 εκατ. για την Οπτικοακουστική Βιομηχανία

Επίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία είχε συνολικά €1 εκατ. κόστος, αλλά είχε συνολικά οφέλη από αυτό το σχέδιο €5,5 εκατ., πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι για αυτό αποφασίστηκε η παράτασή του για άλλα τρία χρόνια και αύξηση του ποσοστού επιστροφής των δαπανών από το 40% στο 45%.

Σε ερώτηση αν λήφθηκαν οι επισημάνσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το προηγούμενο σχέδιο, ο κ. Κεραυνός είπε ότι βάσει του σχεδίου υπάρχει εξωτερικός ελεγκτής, ο οποίος τα εξετάζει, ενώ οι έλεγχοι τεκμηριώνονται από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.

ΚΥΠΕ