Η σύζυγός του, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της εξαιτίας σειράς λαθών συγκεκριμένου γιατρού και νοσηλευτηρίου. Στη συνέχεια ο ίδιος προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του γιατρού στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο. Η καταγγελία του, μετά από αρκετές προσπάθειες υπεβλήθη τον Οκτώβριο του 2021. Έπειτα από μήνες αναμονής, ενημερώθηκε τον Ιούλιο του 2022, ότι το παράπονό του δεν θα τύγχανε τελικά διερεύνησης, επειδή ο γιατρός τον οποίο αφορούσε η καταγγελία είχε αποβιώσει. Ο πολίτης, οργισμένος απέστειλε προχθές επιστολή στον πρόεδρο του ΠΙΣ καταγγέλλοντας τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Σύλλογος και υποστηρίζοντας ότι αυτές αποτρέπουν την υποβολή καταγγελιών εναντίον γιατρών στην Κύπρο. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπάρχει σύστημα αξιολόγησης και παρακολούθησης του ιατρικού επαγγέλματος. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα, τον υπουργό Υγείας, τον ΟΑΥ, τον Επίτροπο εποπτείας του ΓεΣΥ και την ΟΣΑΚ, η πρώτη προσπάθειά του να υποβάλει το παράπονό του στον ΠΙΣ έγινε στις αρχές Οκτωβρίου 2021, όταν ο ίδιος απέστειλε σχετική επιστολή με 20σέλιδο υποστηρικτικό υλικό στον Σύλλογο. 

Μια εβδομάδα αργότερα τηλεφώνησε στα γραφεία του ΠΙΣ όπου η γραμματέας δεν ήξερε να του πει εάν η καταγγελία του, την οποία είχε αποστείλει με κούριερ είχε παραληφθεί. Τρεις ημέρες αργότερα και αφού δεν έτυχε καμιάς ενημέρωσης, επικοινώνησε και πάλι με τα γραφεία του ΠΙΣ λαμβάνοντας την ίδια ακριβώς απάντηση. Επικοινώνησε με τον ΠΙΣ εκ νέου με την πάροδο δύο ημερών οπόταν και ενημερώθηκε ότι η καταγγελία του είχε παραληφθεί. Ωστόσο, στο ερώτημά του, τι θα ακολουθούσε πήρε την απάντηση ότι τίποτα δεν μπορούσε να γίνει, αφού ο ίδιος δεν είχε συμπληρώσει το ειδικό έντυπο του ΠΙΣ για την υποβολή καταγγελιών. 

Το έντυπο ήταν στην ελληνική γλώσσα, ο παραπονούμενος Άγγλος και έτσι υποχρεώθηκε να προχωρήσει και στις απαραίτητες μεταφράσεις. Ακολούθως απέστειλε συμπληρωμένο το έντυπο μαζί με €100 όπως του ζητήθηκε από τον ΠΙΣ ως τέλος για την υποβολή παραπόνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Η υποβολή του παραπόνου ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2021. Το παράπονο υπεβλήθη στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ και ο παραπονούμενος ενημερώθηκε ότι η Επιτροπή θα μελετούσε το παράπονό του τον Νοέμβριο. 

Τον Ιανουάριο του 2022 και αφού δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης, απευθύνθηκε στον ΠΙΣ και τελικά στις 31 Ιανουαρίου επικοινώνησε μαζί του η γραμματέας του Συλλόγου, η οποία τον ενημέρωσε ότι η Επιτροπή θα συνέχιζε την εξέταση του παραπόνου του τον Φεβρουάριο. Γραπτώς έτυχε ενημέρωσης από τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας στις 17 Φεβρουαρίου 2022. Η καταγγελία του θα μεταβιβαζόταν στο συμβούλιο του ΠΙΣ. Δώδεκα εβδομάδες αργότερα ενημερώθηκε ότι ορίστηκε «ανακριτής».

Στις 29 Ιουνίου 2022 ο παραπονούμενος προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον ανακριτή, ωστόσο έπαιρνε την απάντηση ότι ήταν απασχολημένος με ασθενείς. Στις 14 Ιουλίου 2022 του απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα και πήρε την απάντηση ότι ο γιατρός τον οποίο αφορούσε η καταγγελία απεβίωσε συνεπεία σοβαρής ασθένειας και ως εκ τούτου δεν υπήρχε πλέον αντικείμενο προς διερεύνηση. Σε ό,τι αφορά το σκέλος της καταγγελίες του που αφορούσε την κλινική στην οποία είχε νοσηλευθεί η σύζυγός του, ενημερώθηκε ότι έπρεπε να αποταθεί στο υπουργείο Υγείας και στον ΟΑΥ. Η ταλαιπωρία του βεβαίως συνεχίστηκε, αφού υπουργείο Υγείας και ΟΑΥ τον παρέπεμψαν εκ νέου στον ΠΙΣ.