Τρομακτικές στιγμές έζησε ένας 35χρονος από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, όταν το ολοκαίνουργιο κινητό του τηλέφωνο άρπαξε φωτιά ενώ το είχε στην τσέπη του. Εκτός από τον τρόμο που έζησε, το τηλέφωνο των χιλίων και πλέον ευρώ –που του κόστισε η αγορά του– του άφησε και ένα μεγάλο έγκαυμα στο πόδι. 

Τώρα έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο για να κινηθεί νομικά κατά της κατασκευάστριας εταιρείας και της εταιρείας που του πώλησε το κινητό τηλέφωνο.

Πιθανόν να πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Κύπρο που κινητό πιάνει φωτιά την ώρα που ο κάτοχός του το είχε στην τσέπη του. Ο «Φ» εντόπισε τον παθόντα, ο οποίος φανερά ταλαιπωρημένος από την περιπέτειά του, ανέφερε ότι ουδέποτε περίμενε πως θα μπορούσε η αγορά ενός κινητού να έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του. Όπως είπε, αγόρασε το κινητό (αξίας πέραν των χιλίων ευρώ) πριν τρεις μήνες από εταιρεία στο Παραλίμνι. Επειδή ήταν μεταφορά αριθμού από άλλη εταιρεία επωφελήθηκε ενός σημαντικού ποσού και στη συνέχεια έδινε δόσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχολικός εκφοβισμός με μάρτυρες μαθητές και… κινητά

Στις 25 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ενώ περπατούσε στον διάδρομο του συγκροτήματος όπου εργαζόταν ως τεχνικός, ένιωσε ένα έντονο κάψιμο στον μηρό του. Αμέσως αντιλήφθηκε ότι προερχόταν από την πλαϊνή τσέπη της επαγγελματικής του φόρμας που φορούσε. Ταυτόχρονα, άρχισε να βγαίνει πυκνός καπνός από το σημείο και το κάψιμο να μεγαλώνει. Αφού κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε με το κινητό του, πέταξε το κιβώτιο εργαλείων που κρατούσε, με αποτέλεσμα από τον θόρυβο να πεταχτούν από τα γραφεία οι συνάδελφοί του.

Σε κλάσματα δευτερολέπτων αφαίρεσε το παντελόνι του, ενώ οι συνάδελφοί του με πυροσβεστήρα προσπάθησαν να κατασβήσουν αυτό που κάπνιζε. Παράλληλα, πέταξε το τηλέφωνό του στο έδαφος με αποτέλεσμα να δει να πετάγονται λάμψεις από το κινητό όπως το πασχαλινό βεγγαλικό. Ήταν όμως αργά. Η θερμότητα που αναπτύχθηκε στην τσέπη του τού προκάλεσε εκτεταμένο έγκαυμα, λίγο πάνω από το γόνατο. 

Αμέσως μετά πήγε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου του περιποιήθηκαν το έγκαυμα. «Πήγαινα καθημερινά στο νοσοκομείο και άλλαζα τους επιδέσμους. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Όταν πλέον κατάλαβα ότι αυτό που συνέβη πιθανόν να οφειλόταν στην μπαταρία του τηλεφώνου, έκανα έρευνα για να δω πού αλλού υπήρχαν παρόμοια περιστατικά. Βρήκα στην Ελλάδα μια – δυο περιπτώσεις, αλλά εκεί το κινητό βρισκόταν στο κομοδίνο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ήταν μια τραυματική εμπειρία γιατί εκτός από το έγκαυμα, αναγκάστηκα να αναπνεύσω τους καπνούς που έβγαιναν από το κινητό».

Ο 35χρονος μας ανέφερε επίσης ότι πήρε το κινητό από την πρώτη ημέρα που συνέβη το περιστατικό στο κατάστημα από το οποίο αγοράστηκε και τους ανέφερε τι συνέβη. Εκεί προθυμοποιήθηκαν να του το αντικαταστήσουν, ωστόσο, έχει ζητήσει νομική συμβουλή από δικηγορικό γραφείο, λόγω του εγκαύματος και της ταλαιπωρίας που υπέστη. Όπως ανέφερε, προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της κατασκευάστριας εταιρείας και της εταιρείας διάθεσης του στην Κύπρο.