To ύστατο χαίρε απηύθυναν κλήρος και λαός στον έκδημο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’, που εκοιμήθη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, σε ηλικία 81 ετών, ύστερα από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο. «Θα περάσουν αιώνες να ξεφύγει η εκκλησία από τη σκιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά στον επικήδειο λόγο του ο τοποτηρητής του θρόνου, Μητροπολίτης Γεώργιος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σφράγισε με τον βίο και την πολιτεία του τα εκκλησιαστικά πράγματα της Κύπρου, παρεμβαίνοντας ενίοτε και σε πολιτικά αλλά και σε κοινωνικά ζητήματα. 

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης, χοροστατούντων των μητροπολιτών της Εκκλησίας της Κύπρου. Στην τελετή παρευρέθησαν και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες ορθόδοξων και αλλόδοξων εκκλησιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠτΔ: Ακαταπόνητος Ιεράρχης με πολυσχιδή δράση

Η κηδεία τελέστηκε στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.Εντός του ναού παρευρέθηκαν επίσης μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, πολιτειακοί και κομματικοί αξιωματούχοι και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο τοποτηρητής του θρόνου, μητροπολίτης Γεώργιος και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνική Δημοκρατίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε και η κ. Σακελλαροπούλου. Επίσης μετά την εξόδιο ακολουθία τα μέλη της Ιεράς Συνόδου παρέθεσαν γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ: