Το μήνυμα ότι σε περίπτωση εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο θα έχει άποψη και στο εθνικό θέμα και στην Oικονομία, έστειλε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον Active  ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Όπως ανέφερε για τον ίδιο αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ η Εκκλησία της Κύπρου να τοποθετείται σε θέματα, που αφορούν την επιβίωση και την ευημερία του κυπριακού λαού. Προανήγγειλε επίσης σε περίπτωση εκλογής του συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας της Κύπρου, προσθέτοντας πως μετά τη Λεμεσό, στόχος είναι η ανέγερση φοιτητικών εστιών και σε άλλες πόλεις (κυρίως στη Λευκωσία), με στόχο τη στήριξη φοιτητών που δυσκολεύονται οικονομικά.

Επεσήμανε παράλληλα πως λόγω και του δικού του αντικειμένου σπουδών η τεχνολογία θα έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην εκπλήρωση του έργου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φουλάρουν μηχανές: Σε διάταξη μάχης οι υποψήφιοι Ιεράρχες

Σε σχέση με τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ανέφερε πως το κόστος το οποίο θα επωμιστούν μαζί με την εκτύπωση των ψηφοδελτίων δεν θα ξεπεράσει το €1 εκατ. τονίζοντας πως θα πληρώσουν μόνο της εκτύπωση των ψηφοδελτίων και τους Προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα είναι Γεώργιος ανέφερε πως αυτό θα το αποφασίσει ο λαός και η Ιερά Σύνοδος και δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση κανενός.