Ποινή φυλάκισης έξι και τριών χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στις δύο κατηγορούμενες στην πολύκροτη υπόθεση κυκλώματος εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης, οι οποίες συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο μετά από την επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό.

Οι δύο γυναίκες εντάχθηκαν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση. Στην 35χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 ετών ενω στην 23χρονη, ποινή φυλάκισης 3 ετών. Οι ποινές συντρέχουν. Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του έλαβε υπόψη την άμεση παραδοχή των δύο κατηγορουμένων, την συνεργασία τους με τις Αρχές τονίζοντας πως παρείχαν πληροφορίες και για άλλη υπόθεση. Λήφθηκαν επίσης υπόψη οι προσωπικές, οικονομικές και οικογενειακές τους συνθήκες, το λευκό ποινικό μητρώο καθώς οι εκθέσεις του Γραφείου Ευημερίας.

Οι δύο γυναίκες ηλικίας 35 και 24 ετών παραδέχθηκαν ενώπιον δικαστηρίου ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ενω τροποποιήθηκαν κάποιες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Συγκεκριμένα η 24χρονη αντιμετώπιζε τις κατηγόριες κατοχής ποσότητας μεθαμφεταμίνης και συνέργεια μετά την διάπραξη αδικήματος. Σε ότι αφορά την 35χρονη, αυτή αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη του κακουργήματος, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραγωγής, παράνομης κατοχής και χρήσης ελεγχόμενων φαρμάκων και κατοχής με σκοπό την προμήθεια μισού κιλού μεθαμφεταμίνης. Το δικαστήριο ανέφερε πως η 35χρονη ήταν σημαντικός κρίκος στο κύκλωμα του εργαστηρίου MDMA.

Να σημειωθεί πως οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν τις πιο πάνω κατηγορίες ενώ παράλληλα είναι αντιμέτωποι και την κατηγορία της απόπειρας παραγωγής 10 κιλών μεθαμφεταμίνης. Να σημειωθεί πως ο ένας κατηγορούμενων ηλικίας 30 ετών, αντιμετωπίζει και την κατηγορία του φόνου σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan που απασχόλησε τις αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται πως τα υλικά της κρυσταλλικής ουσίας εντοπίστηκαν σε τρία υποστατικά, στην επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στις περιοχές Μοναγρούλι, Άγιος Τύχωνας και Ζακάκι όταν μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση τρεις άνδρες, δύο αλλοδαπούς και έναν Τουρκοκύπριο. Για την εν λόγω υπόθεση να επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ξένες υπηρεσίες οι οποίες ασχολούνται με την καταπολέμηση των ναρκωτικών.