Μελέτη για εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Μεταφορών. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, τον Φεβρουάριο θα προκηρυχθούν προσφορές για εγκατάστασή τους, ως ένα πρώτο μέτρο για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αγίας Φύλας.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος προήδρευσε το πρωί,  ευρείας σύσκεψης για το θέμα στο Δήμο Λεμεσού.  Όπως είπε σε δηλώσεις του,  θα προωθηθεί  επίσης η πρόταση του δήμου Λεμεσού για δημιουργία χώρων park and ride στην περιοχή, καθώς και ανακατασκευή της δυτικής πλευράς Ευαγόρα Λανίτη που αναμένεται να ξεκινήσει  το 2021.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή για παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεων για επίλυση του κυκλοφοριακού. Ο κ. Καρούσος επισήμανε πως θα πρέπει επιτέλους να δοθεί ώθηση στις δημόσιες συγκοινωνίες και να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας της Λεμεσού που είναι έτοιμο και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι επαναδρομολογούνται τα έργα του βόρειου παρακαμπτήριου, δηλαδή της ανατολικής πλευράς της Ευαγόρα Λανίτης καθώς και του δρόμου που θα παρακάμπτει τον πυρήνα της Αγίας Φύλας της Ανδρέα Παπανδρέου, “τα οποία βρίσκονταν στις καλένδες”.

Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε και το γεγονός ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία Δήμου – Υπουργείου.

«Το πλέον σημαντικό  από τεχνικής πλευράς είναι η απόφαση μας ότι κάποια μεγάλα έργα θα τα προωθήσει πλέον ο Δήμος  ως αναθέτουσα αρχή, αφού συνεννοηθούμε και με τα δημόσια έργα και με την πολεοδομία να μπορέσουμε να τρέξουμε αυτά τα έργα πιο γρήγορα και ίσως με λιγότερη γραφειοκρατία από ότι το Κράτος»,  είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

 
Πηγή: philenews/KYΠΕ