Κρίσιμο τεστ για τον τουρισμό μας θα είναι η παρουσία του υφυπουργείου Τουρισμού στις τρεις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις. Το επόμενο τρίμηνο θα είναι καθοριστικό για την πορεία της τουριστικής σεζόν, ενώ το στοίχημα του υφυπουργού Σάββα Περδίου είναι να κατορθώσει να ισχυροποιήσει τη θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Το Ισραήλ ανέβασε πολύ το μερίδιο αγοράς του κατά το 2019 (από 5,8% σε 7,2%), όπως διαφάνηκε από τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, ενώ οι προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην χώρα μας είναι μέσα στους στόχους του υφυπουργείου Τουρισμού. Το υφυπουργείο Τουρισμού θα προωθήσει την Κύπρο για μικρές αποδράσεις (short stays) σε αγορές που βρίσκονται εντός 90 λεπτών αεροπορικώς από την χώρα μας (Ισραήλ, Αίγυπτος, Λίβανος, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ιορδανία).
Γι’ αυτό το λόγο, η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ θεωρείται σημαντική. Η IMTM θα πραγματοποιηθεί στις 11-12/2 στο Τέλ Αβίβ και είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με ισχυρή εκπροσώπηση από 40 χώρες, ενώ προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 20.000 επαγγελματίες του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώνονται πολλές παράλληλες δράσεις όπως συνέδρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις.
 
Μια εξίσου σημαντική έκθεσή είναι η ITB που θα πραγματοποιηθεί στις 4-8 Μαρτίου στο Βερολίνο. Η ITB Berlin προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και σύναψης επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου. Η Κύπρος έχει παραδοσιακά στενές σχέσεις με τη γερμανική αγορά, ωστόσο, το κλείσιμο αεροπορικών εταιρειών επηρέασε πολύ το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο. Πέρσι, παρά τα όποια κίνητρα δόθηκαν, λόγω του κλεισίματος της Germania, οι αφίξεις των Γερμανών μειώθηκαν κατά 19,7%.
Τέλος, στις 17 Μαρτίου, το υφυπουργείο Τουρισμού θα παρευρεθεί στην έκθεση ΜΙΤΤ που θα πραγματοποιηθεί στην Μόσχα. Από το 1994 έχει γίνει το κορυφαίο σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η MITT βρίσκεται ανάμεσα στις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, μαζί με την έκθεση WTM του Λονδίνου και την ITB του Βερολίνου. Η έκθεση με 32.162 επισκέπτες και περίπου 1.850 εκθέτες από 192 χώρες είναι σημαντική για την προσέγγιση της ρωσικής αγοράς και το κλείσιμο συνεργασιών.