Με πέντε υποψηφίους να διεκδικούν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονται, σήμερα Κυριακή, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Κασσελάκης και Στέφανος Τζουμάκας είναι οι πέντε υποψήφιοι για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζονται ως φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις ενώ σημειώνεται ότι ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα. 

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.