Πράσινο φως άναψε η περιβαλλοντική αρχή για την κατασκευή και λειτουργία υπεραγοράς LIDL στην Ενορία Άγιου Γεωργίου, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίου Δομετίου. Συγκεκριμένα, η χωροθέτηση του κτηρίου της υπεραγοράς LIDL που θα στοιχίσει συνολικά €6 εκατ. βρίσκεται επί της λεωφόρου Κυριάκου Μάτση και σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των εμπορικών και καθημερινών αναγκών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, η υπεραγορά θα περιλαμβάνει τους ακόλουθους χώρους:

• Χώρο πώλησης 1,576 τ.μ.,

• Αποθήκη στο ισόγειο 472 τ.μ.,

• Βοηθητικούς χώρους ισογείου (όπως γραφεία, χώροι κατάψυξης, φούρνος, αποδυτήρια, χώρος γεννήτριας, αντλιοστάσιο, χώρος παραλαβής προϊόντων, χώρος ανάπαυσης προσωπικού, χώροι υγιεινής, ηλεκτρομηχανοστάσιο) 406 τ.μ

• 94 υπαίθριες θέσεις χώρων στάθμευσης (3 για ΑμεΑ και 2 για γονείς με παιδιά)

Οι χώροι στάθμευσης θα κατασκευαστούν στο βόρειο τμήμα των τεμαχίων ενώ στο νότιο τμήμα τους θα κατασκευαστούν οι στεγασμένοι χώροι της υπεραγοράς, οι οποίοι θα καταλαμβάνουν ένα ποσοστό της τάξεως του 40% περίπου (2,454 τ.μ.) σε σχέση με το συνολικό εμβαδόν των δύο αυτών τεμαχίων (6,140 τ.μ.).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών θα γίνει κατεδάφιση των δυο κατοικιών που βρίσκονται στο τεμάχιο, καθώς και αποψίλωση των δέντρων (ελιές και κυπαρίσσια) που υφίστανται στα τεμάχια, εκτός των δέντρων που υφίστανται στους χώρους του δημόσιου χώρου πρασίνου.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε πως θα είναι το 21ο κατάστημα της LIDL στην Κύπρο με τη λειτουργία του.