Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες η Astrobank κινείται για την εξαγορά της CDB Bank, προχώρησαν οι δύο τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η CDB Bank ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες για πιθανή εξαγορά εργασιών της από την Astrobank.

«Τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας αξιολογούν τα δεδομένα. Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, οι όροι της θα υπόκειται σε διάφορες εγκρίσεις και προϋποθέσεις, περιλαμβανομένων αυτών που προνοούνται από το σχετικό εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο», σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινήσεις Astrobank για εξαγορά της CDB Bank – Νέες συγχωνεύσεις στο τραπεζικό σύστημα

Η CDB Bank ανακοίνωσε πως οι συζητήσεις και διεργασίες δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητές της, οι οποίες συνεχίζουν να διενεργούνται απρόσκοπτα και σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο.

«Για περαιτέρω εξελίξεις που τυχόν προκύπτουν η Τράπεζα θα προβαίνει στις δέουσες ανακοινώσεις στο ΧΑΚ και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», καταλήγει.

Σε δική της ανακοίνωση, η AstroBank ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκαν αρχικές συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Όπως αναφέρει, η τράπεζα εξετάζει συστηματικά εξαγορές και άλλες ευκαιρίες στο πλαίσιο των αναπτυξιακών της σχεδίων στην κυπριακή τραπεζική αγορά.