Περίπου 80 χιλιάδες επιβάτες μετέφερε τον Αύγουστο η αεροπορική εταιρεία Cyprus Airways, δηλαδή 70% περισσότερους, σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο και 37% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019.

Σε δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρεται πως «η Cyprus Airways ανακοίνωσε εξαιρετικές επιδόσεις για τον Αύγουστο κατά τον οποίο μεταφέρθηκαν συνολικά 79.804 επιβάτες, αριθμός που σηματοδοτεί αύξηση 71% στον αριθμό των επιβατών σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους».

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο «η αεροπορική εταιρεία που φέρει την κυπριακή σημαία πραγματοποίησε συνολικά 572 προγραμματισμένες πτήσεις, πετυχαίνοντας συντελεστή πληρότητας 81%. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 δηλαδή πριν την πανδημία του κορωνοϊού, η Cyprus Airways κατέγραψε σημαντική αύξηση 37% στον όγκο επιβατών στα προγραμματισμένα δρομολόγια και πραγματοποίησε 27% περισσότερες πτήσεις».

Ο Χρίστος Λιμνατίτης, Εμπορικός Διευθυντής της Cyprus Airways, εξέφρασε «ικανοποίησή για τα αποτελέσματα και πρόσθεσε πως ο φετινός Αύγουστος ξεχωρίζει ως ο μήνας με την μεγαλύτερη διακίνηση επιβατών των τελευταίων πέντε ετών.  Κατά τη διάρκεια του, εξυπηρετήσαμε σχεδόν 80.000 επιβάτες» είπε και σημείωσε πως «με αυτές τις επιδόσεις και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο, αναμένουμε ότι θα  μεταφέρουμε πάνω από 500 χιλιάδες επιβάτες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

Εξάλλου ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια του έτους έχουμε επεκτείνει το δίκτυό μας σε 19 προορισμούς, αυξήσαμε τις εβδομαδιαίες συχνότητες σε 60 πτήσεις, διπλασιάσαμε τον στόλο των αεροσκαφών μας και αυξήσαμε τον αριθμό των εργαζομένων μας» σημείωσε.