To Celestyal Journey πρόσθεσε στον στόλο της η Celestyal, η οποία πραγματοποίησε εκδήλωση επί του πλοίου, χθες, στο λιμάνι της Λεμεσού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια αποκλειστική περιήγηση στο Celestyal Journey, εξερευνώντας τις Dream Suites, τα καταστρώματα, τα εστιατόρια και τις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις ευεξίας (spa).

Για την πολύ σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κύπρο έκανε λόγο μέσω βιντεογραφημένου μηνύματος ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής: «Η ένταξη του νέου πλοίου Celestyal Journey στον στόλο της εταιρείας, αποτελεί μία πολύ σημαντική επένδυση για τη γαλάζια οικονομία της Μεσογείου, αλλά και της χώρας μας. Το οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας, ιδιαίτερα στην τοπική οικονομία της Κύπρου ήταν και παραμένει  ιδιαίτερα αισθητό με τα δρομολόγια της Celestyal να συνεχίζουν να εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της Μεσογείου, ακόμη και σε περιόδους χαμηλής κινητικότητας, συμβάλλοντας έτσι στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η κρουαζιέρα αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας της Κύπρου, παράγοντας νέες προοπτικές και δυνατότητες, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, Στέλιος Χειμώνας, ο οποίος μέσω του χαιρετισμού του εξήρε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί η Celestyal στον τομέα της κρουαζιέρας αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και της Ελλάδας. Ο κ. Χειμώνας ανέφερε πως: «Ο τομέας της κρουαζιέρας είναι μέσα στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ενδυνάμωσή του και παράλληλα στην ανάπτυξη των τουριστικών περιοχών της Κύπρου».

O Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης συνεχάρη τη Celestyal για τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης που κάνει και σημείωσε ότι: «To Celestyal Journey είναι ένα σύγχρονο σκάφος, με οικολογικές προδιαγραφές, κάτι που εκτιμούμε ιδιαίτερα στη Λεμεσό καθώς, όπως είναι πλέον γνωστό, ο Δήμος Λεμεσού έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2030 να μετατρέψει την πόλη σε κλιματικά ουδέτερη. Η Λεμεσός εξελίσσεται σε έναν κόμβο για κρουαζιέρες, και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Celestyal για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη Λεμεσό, εντάσσοντάς την στα δρομολόγια της. Θέλω να τονίσω πως ως Τοπική Αρχή  μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους επιβάτες που φτάνουν στην πόλη μας ώστε να έχουν μία μοναδική εμπειρία».

Ο οικοδεσπότης Κρις Θεοφιλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal είπε: «Η εκκίνηση του πλοίου στις 2 Σεπτεμβρίου, αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη της Celestyal. Αυτή η σημαντική στιγμή είναι η έναρξη μίας συναρπαστικής περιόδου για εμάς, αντανακλώντας την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους επιβάτες μας και προς την Ελλάδα και στην Κύπρο. Το Celestyal Journey σηματοδοτεί την έναρξη ενός καινούργιου κεφαλαίου στην προσπάθειά μας να επενδύσουμε και να προσφέρουμε αναβαθμισμένες, υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες στους επιβάτες μας. Πλέει στις θάλασσες ως απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσης της εταιρείας για την ενίσχυση της ανάπτυξης του κλάδου της κρουαζιέρας και του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μεσόγειο ευρύτερα. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και τις προσπάθειες που κάνει η εταιρεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, μειώνοντας τους ρύπους και χρησιμοποιώντας ανεπτυγμένες τεχνολογίες για τη διαχείριση των αποβλήτων, μέσω των διαφόρων εργασιών αναβάθμισης του πλοίου».

Μετά τις πρώτες του κρουαζιέρες «Ειδυλλιακό Αιγαίο» τον Σεπτέμβριο, το Celestyal Journey συνεχίζει τον Οκτώβριο με τη κρουαζιέρα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», με επισκέψεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κωνσταντινούπολη, το Δίκελι, το Κουσαντασί και την Πάτμο, ενώ στη συνέχεια θα αποπλεύσει για την βραβευμένη κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Τρεις Ήπειροι», με επισκέψεις σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία.