Σχέδιο διάσωσης της Pittas Dairy Industries Limited καλούνται να εξετάσουν και να ψηφίσουν οι πιστωτές της εταιρείας στις 23 Νοεμβρίου 2018. 
 
Το προτεινόμενου σχεδίου αναδιοργάνωσης και διευθέτησης της εταιρείας εγκρίθηκε από το δικαστήριο στις 26 Οκτωβρίου και πλέον εξαρτάται από τους πιστωτές της γνωστής βιομηχανίας τυροκομικών κατά πόσο θα εφαρμοστεί ή όχι.
Η εταιρεία διέρχεται δύσκολων οικονομικών συνθηκών τους τελευταίους μήνες και ευελπιστεί ότι μέσω του σχεδίου θα εξασφαλίσει οικονομική ανάσα για να συνεχίσει τις εργασίες της. 
 
Μιλώντας στο Insider, ο Γιάννος Πίττας, διευθυντής εξαγωγών της εταιρείας, σχολίασε ότι η εταιρεία έχει εισέλθει στο λεγόμενο scheme of arrangement κάτι που ευελπιστούν πως θα την βοηθήσει να επιβιώσει. «Την επόμενη χρονιά η εταιρεία συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής και στόχος μας είναι να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπτύσσεται», πρόσθεσε ο κ. Πίττας. 
 
Η εταιρεία σήμερα φαίνεται να εργοδοτεί γύρω στα 110 άτομα προσωπικό και να εξάγει σε πέραν των 40 χωρών. Μάλιστα, το 2013 έλεγχε περίπου το 80% των συνολικών εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων με βασικό εξαγωγικό προϊόν το χαλούμι. Σήμερα, οι συνολικές εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων και κυρίως χαλουμιού έχουν αυξηθεί σημαντικά και εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ σε αξία το 2018. 
 
Τα προβλήματα για την εταιρεία που ιδρύθηκε το 1939 από τον Κώστα και τον Ανδρέα Πίττα, ξεκίνησαν από το 1999 όταν πυρκαγιά κατέστρεψε το νέο της εργοστάσιο το οποίο είχε ολοκληρωθεί λίγο καιρό προηγουμένως.    
Σε σχέση με το σχέδιο διάσωσης, όπως αναφέρεται, οι πιστωτές της εταιρείας μπορούν να προμηθευτούν αντίγραφο του προτεινόμενου σχεδίου αναδιοργάνωσης και σχεδίου διευθέτησης από τον κ. Μάριο Καλλία, τον κ. Μιχάλη Αβραάμ και από τον κ. Αυγουστίνο Παπαθωμά. Σημειώνεται επίσης πως οι πιστωτές μπορούν να ψηφίσουν είτε προσωπικά είτε διά πληρεξουσίου. Τα πληρεξούσια για να είναι έγκυρα θα πρέπει να υποβληθούν όχι αργότερα από τις 12:00 το μεσημέρι της προηγουμένης της συνεδριάσεως. Επίσης, για σκοπούς ψηφοφορίας, οι πιστωτές πρέπει να καταθέσουν πριν τη συνεδρίαση, συμπληρωμένο έντυπο επαλήθευσης χρέους, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία της Εταιρείας.